din vorbirea fratelui Leon Andronic de la adunarea de Rusalii de la Sibiu 2 iunie 1985 In Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin. Slavit sa fie Domnul, fratilor! Multumiri fie aduse lui Dumnezeu Tatal, Fiul si Duhul Sfant, Care ne-a invrednicit astazi, in ziua Praznicului Oastei, sa fim in jurul []din vorbirea fratelui Leon Andronic de la adunarea de Rusalii de la Sibiu 2 iunie 1985In Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.

Slavit sa fie Domnul, fratilor!Multumiri fie aduse lui Dumnezeu Tatal, Fiul si Duhul Sfant, Care ne-a invrednicit astazi, in ziua Praznicului Oastei, sa fim in jurul acestui mormant scump, al acestui mormant care nu va fi uitat in veac de poporul roman, popor care, la trambita care a inceput de saizeci si trei de ani sa sune deslusit spre trezirea neamului nostru la o viata noua cu Hristos, a alergat pe toate meleagurile tarii acesteia cu ravna si dragostea pe care Domnul Iisus le-a semanat in el prin acest om al lui Dumnezeu, prin acest prooroc. Nu se naste in fiecare zi cate un prooroc, ci la zeci de ani si la sute de ani chiar.

Glasul acestui trambitas a sunat atat de puternic, incat s-a auzit in toata tara si peste hotarele tarii noastre [indemnul] sa nu ne multumim cu viata formalista in care ne-am trezit, cu datinile si obiceiurile strecurate in mijlocul nostru de la paganii care s-au amestecat si au venit in crestinism cu sarsanaua lor de pacate. [Iar crestinii au ajuns] aproape sa le sfinteasca si sa spuna toti: Asa am apucat! Asa ne-am pomenit! Asa am vazut la parintii nostri si la bunicii nostri! Cum veniti voi acum sa stricati obiceiurile si datinile noastre? .

O, dragii mei, daca Parintele Iosif a avut o deviza in viata lui, deviza cea mai scumpa a fost sa improprietareasca tara noastra cu Biblia, cu Cuvantul lui Dumnezeu, cu Sfanta Scriptura, care a luminat mii, zeci de mii si sute de mii de suflete si le-a scapat de iadul intunecat.

Ce mareata lucrare! Dar si ce vrasmas puternic! Insa nu-i mai tare vrasmasul (asa cum s-a...