In Oastea Domnului, care este cu adevarat a Domnului si nu a domnilor , Sf. Fecioara Maria, Maica Mantuitorului Hristos si Maica noastra, a tuturor, are o cinstire profunda, aparte. Nu incape nici un fel de indoiala sau retinere in a o cinsti pe Maica Domnului, asa cum au cinstit-o toti Sfintii nostri Parinti []In Oastea Domnului, care este cu adevarat a Domnului si nu a domnilor , Sf. Fecioara Maria, Maica Mantuitorului Hristos si Maica noastra, a tuturor, are o cinstire profunda, aparte. Nu incape nici un fel de indoiala sau retinere in a o cinsti pe Maica Domnului, asa cum au cinstit-o toti Sfintii nostri Parinti si inaintasi ai Oastei Sa ne fie limpede tuturor ca cine nu cinsteste cu adevarat pe Maica Domnului nu-L va cinsti nici pe Domnul Iisus, oricat ar vorbi sau scrie despre El.

Iata ce spune Parintele Iosif: Oricine vorbeste in chip necuviincios despre Sfanta Fecioara si Maica a Domnului va fi vinovat de un pacat vesnic impotriva Tatalui, Care a ales-o, impotriva Fiului, Care a sfintit-o, si impotriva Duhului Sfant, Care a umbrit-o (Iisus Biruitorul nr. 20, 1935). i apoi insusi fratele Traian, prin cantarile minunate inchinate Maicii Domnului, din volumul Minune si Taina , arata cea mai profunda cinstire Vasului ales de Dumnezeu pentru a-L naste pe pamant pe Hristos, Mantuitorul lumii. Redau un pasaj extraordinar de frumos din Cuvantul inainte al acestui volum: Prea Sfanta Fecioara Maria, primeste acest frumos dar al recunostintei noastre smerite si roaga-te pentru izbanda Lucrarii Oastei Domnului familia iubirii noastre care iti aduce aceasta ofranda, dorind a-ti fi cea mai frumoasa din lume. Amin. (Traian Dorz, La 25 martie 1985). Iar ca o incununare a acestui volum, Parintele Dumitru Staniloae, cel mai mare teolog al vremurilor noastre, scrie: Mi-a facut o bucurie negraita citirea cantarilor de lauda inchinate Maicii Domnului de daruitul de Dumnezeu cantaret al Domnului nostru Iisus Hristos, Traian Dorz. Cantarile din volum redau invatatura dintotdeauna a Bisericii noastre despre Maica Domnului si Pururea Fecioara Maria ()N-am intalnit nicaieri descrisa atat de minunat duiosia dragostei ei de Maica. Ea trezeste in cei ce citesc cantarile acestea o vibratie pana la lacrimi (La 9 dec. 1985) (s.n.).

As vrea sa-i rog pe toti preotii care provin din familii de ostasi ca, in bisericile unde slujesc, sa nu fie Sf. Liturghie sau alte Sfinte...