Le-au adunat deci si au umplut douasprezece cosuri cu faramiturile care ramasesera din cele cinci paini de orz dupa ce mancasera toti. Cate un cos pentru fiecare ucenic. Ucenicii impartisera painea, facand slujba aceasta impre-una cu Domnul pentru multimea flamanda si tot ei au adunat si farmiturile. Ei se gandisera pentru prezent. i tot ei []Le-au adunat deci si au umplut douasprezece cosuri cu faramiturile care ramasesera din cele cinci paini de orz dupa ce mancasera toti.

Cate un cos pentru fiecare ucenic.

Ucenicii impartisera painea, facand slujba aceasta impre-una cu Domnul pentru multimea flamandasi tot ei au adunat si farmiturile.

Ei se gandisera pentru prezent. i tot ei se gandisera si pentru viitor.

Slujitorii lui Hristos sunt si slujitorii celorlalti oameni.

Cine se invredniceste de cinstea de a fi ucenic al Domnului trebuie sa fie in stare sa sufere si sa poarte si povara si grija altora.

Cine incepe, acela sa si sfarseasca lucrul incredintat lui.

Fiecare ucenic adunase cate un cos de farmituri.

Aceasta era hrana trebuitoare celor care se inapoiau pe drumul lung prin pustiu pana acasa. Iar ucenicii trebuiau sa imparta celor ce plecau.

Domnul Iisus ingrijeste de toti cei care merg dupa El pe tot drumul vietii lor pana cand vor ajunge Acasa.

El ingrijeste in chip deosebit in locuri pustii, pe drumuri singuratice si grele. i ne invata prin aceasta sa fim cu grija si sa nu risipim hrana atunci cand o avem.

Dar pentru ca multimea nu stia nici atata lucru, Domnul ii pune tot pe ucenicii Sai sa le stranga si sa le dea merindea trebuincioasa.

Doamne Iisuse, fii binecuvantat ca nu ne-ai lasat nici-odata nici pe noi sa pierim de foame si de uscaciune!Ai trimis mereu pe ucenicii Tai sa adune ei pentru noi si in locul nostru,...