Auzim adeseori pe cineva spunand: Am facut acest lucru urat si Maica Domnului m-a pedepsit . Un altul spune: Am savarsit acest rau si Hristos m-a pedepsit sau Sfantul m-a pedepsit . Cat de mult gresim, fiii mei! Cat de mare este greseala aceasta! Nici Maica Domnului nu pedepseste pe nimeni, nici Hristos al nostru, nici []Auzim adeseori pe cineva spunand: Am facut acest lucru urat si Maica Domnului m-a pedepsit . Un altul spune: Am savarsit acest rau si Hristos m-a pedepsit sau Sfantul m-a pedepsit .

Cat de mult gresim, fiii mei! Cat de mare este greseala aceasta!Nici Maica Domnului nu pedepseste pe nimeni, nici Hristos al nostru, nici fireste vreun Sfant.

Adevarat va spun, ca asa este. De ce? Fiindca ei nu pot sa pedepseasca pe nimeni, fiii mei.

Lucrarea lor este plina de dragoste curata. Iar dragostea nu poate sa faca rau. De ce? Fiindca, pur si simplu, nu poate. Daca savarseste raul, atunci nu mai este dragoste. Pentru ca este dragoste curata, de aceea nu poate face rau.

Ce se intampla atunci cand savarsim ceva rau si ne loveste o intamplare neplacuta, pe care noi o interpretam ca pedeapsa de la Hristos si Maica Domnului?Ati auzit expresia pe asta l-a luat diavolul pe sus ? Ei, ceva asemanator se intampla si aici. Cat timp suntem in armonie cu dragostea Domnului nostru, avem ca platosa aceasta dragoste si cel viclean...