Invitat de fratii din Barlad la adunarea din toamna anului 1936, parintele Vasile, avand graiul stins de boala, le-a trimis fratilor spre citire testamentara predica de mai jos, foarte potrivita spre a se citi in adunarile Oastei. Vor veni peste voi vremuri grele, poate chiar nespus de grele. Cu Iisus insa vom birui totul! Mult []Invitat de fratii din Barlad la adunarea din toamna anului 1936, parintele Vasile, avand graiul stins de boala, le-a trimis fratilor spre citire testamentara predica de mai jos, foarte potrivita spre a se citi in adunarile Oastei.

Vor veni peste voi vremuri grele, poate chiar nespus de grele. Cu Iisus insa vom birui totul!Mult iubiti frati si scumpe surioare in ostasia Domnului Iisus Biruitorul!Har voua si pace de la Dumnezeu, Tatal nostru, si de la Domnul Iisus Hristos (Filip. 1, 2).

As fi dorit din toata inima sa fiu in mijlocul dumneavoastra, pentru ca va iu besc cu o iubire sfanta si doream fierbinte sa va vad si, impreuna, sa ne bucuram in Domnul.

O grea suferinta insa m-a impiedicat sa pot fi cu trupul alaturi de dumneavoastra. Voi, fratii din Barlad, va aduceti aminte ca si in august eram ragusit. Acum, suferinta a crescut. Sunt si mai greu bolnav. Dar, da-ca trupul imi este lovit si inca greu apoi duhul imi este intarit. Prin aceasta noua suferinta a gatului, m-am alipit si mai mult de Domnul Iisus. Si, prin El, ma consider alaturi de dumneavoastra si cu dumneavoastra, in orice clipa si cu atat mai mult acum, cand sunteti adunati frati si surori din multe parti.

Dragostea ce ne uneste in Iisus, stran gandu-ne in buchetul bine placut Domnului al Oastei Domnului Iisus Biruitorul ma indeamna sa va am intotdeauna in rugaciunile mele. Si nu numai pe dumneavoastra, ci pe toti fratii si pe toate surorile din intreaga tara; fiindca noi, cei multi, alcatuim un trup in Oastea Domnului Iisus Biruitorul.

Ingaduiti-mi dar ca, atat in numele meu, cat si in numele in veci pretuitului Parinte Iosif Trifa, sa va salut cu salutul ostasesc, zicandu-va la toti: Slavit sa fie Domnul Iisus Biruitorul!Iubiti frati si scumpe surioare in ostasia Domnului Iisus Biruitorul!Scopul adunarilor noastre ostasesti, pe judete sau pe regiuni, este si trebuie sa fie ca, mai intai, sa ne putem vedea unii cu altii, sa ne cunoastem unii cu altii si sa ne bucuram impreuna, slavind, prin toate ale noastre, pe Domnul Iisus. Ca, oamenii in mijlocul carora traim, vazand viata noastra curata, sfanta si neprihanita, sa slaveasca si ei, pentru noi, pe Dumnezeu si sa se adauge cat mai multe suflete la turma copiilor lui Dumnezeu. Dragostea si ravna noastra sa-i cucereasca pe toti.

Iar in al doilea rand, ca sa ne impartasim unii altora bucuriile, dimpreuna cu necazurile. Bucuriile, in ceea ce priveste inaintarea si cresterea noastra in Domnul. In ce masura am progresat noi, fiecare in parte, in cunoasterea lucrurilor ce vin de la Dum-nezeu? Adunarile mari trebuie sa fie un fel de examen al fiecarui copil al lui Dumnezeu, al fiecarui ostas adevarat. Fiecare sa se cerceteze pe sine si sa-si dea un raspuns hotarat. Cu cat am inaintat eu in cunoasterea Domnului Iisus? deoarece este un lucru hotarat ca nu oricine vorbeste de Iisus este un cunoscator al Domnului Iisus. Cu cat am inaintat eu in a cunoaste si, mai ales, in a iubi si pretui Jertfa Domnului Iisus? Fiindca unul dintre cele mai recunoscute daruri din cate a facut Dumnezeu omului este tocmai Jertfa Domnului Iisus. Au crestinii in cap tot felul de bazaconii, dar despre Jertfa Domnului Iisus stiu foarte putin, daca nu chiar nimic. Caci, in adevar, iubitilor, daca am lua pe oricare din crestinii de rand si l-am intreba: Ce stii dumneata despre Jertfa Domnului Hristos? Ce-ai castigat dumneata prin Jertfa Domnului Hristos? Ce legatura este intre dumneata, cel ce-ti zici crestin, si Jertfa Domnului Hristos? omul, zis crestin, va ramane mut. El nu stie nimic despre Jertfa Domnului Hristos. Din cauza aceasta, viata crestinilor de nume este moarta. Ei zac in mare intuneric spiritual. Sunt orbi. Dar, slavit sa fie Domnul, pe noi, Oastea Domnului ne-a scos din aceasta inspaimantatoare orbire si ne-a adus la lumina Evangheliei.

Acum, prin Oastea Domnului, noi suntem in scoala Duhului Sfant si la...