Raspunde: Da sau nu Da al vostru sa fie da si nu sa fie nu. (Matei 5. 37; Iacov 5, 12.) Asa ne invata Domnul Iisus. Vieata adevaratului credincios trebue sa fie o vieata de model in toate lucrurile si in toate locurile. Voi sunteti lumina lumii , zicea Domnul asa sa lumineze si lumina (vaita) []Raspunde: Da sau nuDa al vostru sa fie da si nu sa fie nu. (Matei 5. 37; Iacov 5, 12.) Asa ne invata Domnul Iisus.

Vieata adevaratului credincios trebue sa fie o vieata de model in toate lucrurile si in toate locurile. Voi sunteti lumina lumii , zicea Domnul asa sa lumineze si lumina (vaita) voastra inaintea oamenilor, ca ei vazand faptele voastre bune, sa slaveasca pe Tatal vostru care este in ceruri. (Matei 5, 14-16.)Prin cuvantul lumina , intelegem vieata corecta in toate privintele; la aceasta lumina trebue sa se vada toate lucrurile stricate sau rele din intunericul desartaciunii acestei lumi.

Vieata unui credincios, trebue sa fie pentru cei din jur, o oglinda care sa se poata vedea toate petele de murdarie (faptele urate) din vieata lor. Crestinul sau credinciosul n ar trebui sa spuna prea multe cu vorba, ci vieata lui ar trebui sa fie zilnic o predica vie. Numai vieata lui, poate sa le fie o mustrare spre indreptare ceIorlalti oameni. Si numai prin o astfel de vieata, se slaveste numele Tatalui nostru din ceruri.

Ce fel de vieata ai tu, care citesti aceste randuri Iata mai jos cateva indatoriri crestinesti, in care-ti poti vedea mai bine vieata. In dreptul fiecareia din aceste indatoriri este un Da si un Nu. Fii sincer si raspunde in fata lui Dumnezeu si in fata constiintei tale, Ia fiecare din aceste intrebari, cautand, dupa acest mic examen, sa indrepti prin ajutorul Domnului Iisus, tot ce ai gasit stramb.

Te scoli la ora regulata? . Da NuCitesti regulat...