Amintirile noastre si faptele noastre din lume nu se duc nici cu sufletul in cer si nici cu trupul in pamant. Ele raman in urma noastra aici, printre cei cu care am trait, ca sa le spuna mereu cine am fost si ce am facut. Numai la Judecata din Urma vor merge acolo odata cu []Amintirile noastre si faptele noastre din lume nu se duc nici cu sufletul in cer si nici cu trupul in pamant. Ele raman in urma noastra aici, printre cei cu care am trait, ca sa le spuna mereu cine am fost si ce am facut.

Numai la Judecata din Urma vor merge acolo odata cu noi, ca sa duca Judecatorului marturia roadelor lor ramase dupa noi.7. Exista multe feluri de falsi credinciosi spune un cuvant parintesc printre care sunt urmatorii: cei ce fac binele pentru un castig pamantesc, cei ce vor prin asta sa se arate lumii, spre a fi lau-dati, cei ce vor sa-si ascunda astfel zgarcenia inimii lor, cei cu gandul ca vor fi rasplatiti mai cu mult, cei ce fac binele de frica pedepseiToti acestia sunt fatarnici si se pot bucura cateva clipe de binefacerile lor.

Dar Judecata lui Dumnezeu va fi aspra si pentru eica si pentru cei care nu fac, tocmai pentru asta.8. Adevaratul credincios al Domnului isi va implini binefacerea sa de fiecare data cu acea bucurie nespusa cu care si-o implineau fratii macedoneni, care faceau asta ca si cum prin ocazia care li se dadea sa faca un bi-ne Dumnezeu le dadea un mare harsi le facea un favor nespus de mare. i chiar asa si era.9. Numai gandul dragostei lui Hristos poate face pe cineva sa faca binele astfel. Iar dupa ce l-a facut, sa ra-mana in tacere, in smerenie si ascuns.

Prin tacere si smerenie, binefacerea in ascuns este sfanta, iar ea il sfinteste si pe cel care a facut-osi apoi a uitat-o, pentru a face alta.

Tot ce uitam noi, nu va uita Dumnezeu10. Singura mea siguranta adevarata este neprihani-rea,singura mea aparare este nevinovatia,singura mea calauza sigura este adevarul,singura mea lumina frumoasa este Cuvantul cel Sfant al lui Dumnezeu,singura mea putere nebiruita este credinta,singura mea zestre este dragostea.

Daca Tu, Iisuse, Mirele meu Ceresc, m-ai ales, doresc sa- i plac numai ie. i acestea sunt avutiile pe care mi le ceri Tu.11. Toti pomii imi intind primavara in calea mea. Cu miile lor de maini, podoabele florilor lor.

Iar in toamna, toate cele pe care nu le-am rupt se vor preface, in aceleasi maini intinse pentru mine, imbelsugate daruri de rod.

Iisuse Doamne, fa si gandurile mele frumoase sa se prefaca pentru Tine frumoase impliniri.12. Pe apele drumurilor lumii se scurg spre Oceanul Vesniciei ca niste lemne uscate si verzi, ca niste frunze uscate si verzi, ca niste paie uscate si verzi convoaiele muritorilor uscati si verzifiecare ducand pe el noroiul de care ori s-a incarcat, ori s-a descarcat in lunga sau scurta lui plutireLa ajungere sunt numai doua despartiri:pentru unii una, pentru...