Cea mai scurta cale catre rai Nu judeca si nu vei fi judecat ! Un om indragostit de flori se plimba candva pe o pajiste cu multe flori inflorite.

Deodata, printre multe flori obisnuite, a vazut stralucind in lumina soarelui, o floare inalta si minunata, care i s-a parut a fi o varietate de crin. S-a []Cea mai scurta cale catre rai Nu judeca si nu vei fi judecat ! Un om indragostit de flori se plimba candva pe o pajiste cu multe flori inflorite.

Deodata, printre multe flori obisnuite, a vazut stralucind in lumina soarelui, o floare inalta si minunata, care i s-a parut a fi o varietate de crin. S-a indreptat catre floare si, cu bucurie, a cules-o.

Cu ea si-a infrumusetat buchetul ce il avea.

Cind s-a intors in camera sa, asezand florile intr-o vaza cu apa, si-a dat seama ca din buchet vine un miros greu si neplacut. S-a minunat de acest miros si, nu dupa multa vreme a descoperit ca pricina era chiar splendida floare .

A intrebat un cunoscut ce fel de floare era aceea si a aflat ca floare nu numai ca avea un miros neplacut, dar era si otravitoare. Se intelege ca, pe data,a indepartat-o din vaza cu flori, in ciuda frumusetii ei inselatoare.

Prea iubitilor, si in viata, adesea, se intampla la fel CA IN BUCHETUL VIRTU ILOR OMENE TI sa se strecoare si astfel de flori care, nu numai ca nu adauga nimic la frumusetea lui, dar urmaresc chiar sa-l nimiceasca. Asemenea floare inselatoare, aratande-se in chipul virtutii, dar ascunzand in sine raul miros al patimii, este OSANDIREA APROAPELUI din pricina scaderilor lui morale.

Printre crestinii nostri ortodocsi de astazi se intinde, cu multa izbanda, acest greu pacat. Unii, in mod gresit, il socotesc ca pe ceva nevinovat din punct de vedere duhovnicesc. Altii il iau ca pe ceva folositor, iar altii il socotesc chiar virtute. Acest pacat a reusit sa castige multi adepti, deoarece se arata in chipul virtutii.

Adesea, isi pune chiar masca ravnei pentru bine, adevar si dragoste. Pentru aceasta, cei mai multi oameni il savarsesc cu constiinta impacata. In realitate, el are urmari dezastruoase. Perseverenta in el zadarniceste mantuirea...