1. Numai gandul la invierea din morti te va invata cu adevarat cum sa traiestisi ce sa alegi,si ce comori sa ti aduni,si in ce vesminte sa cauti a te imbraca, pentru ca atunci cand vei iesi din mormantul tau sa nu fii gol. i sa nu stai tremurand cu groaza si cu rusine []1. Numai gandul la invierea din morti te va invata cu adevarat cum sa traiestisi ce sa alegi,si ce comori sa ti aduni,si in ce vesminte sa cauti a te imbraca, pentru ca atunci cand vei iesi din mormantul tau sa nu fii gol. i sa nu stai tremurand cu groaza si cu rusine in fata Celui Infricosat!2. Poporul nostru pentru care tot ce se face si tot ce se spune este pregatit prin rugaciunesi este facut cu iubire, spre credinta si spre mantuirea lui,da, poporul acesta, pana la urma, nu se poate sa nu vada si sa nu creada in mantuirea lui Hristos.3. Poporul vedepoporul vede si cand ceea ce i se spune este simtit si trait intocmai de catre cel ce ii vorbeste, dar vede si cand predicatorul este numai un vorbaret si un fatarnic care una spune altora, dar alta face el insusi, care una se preface si alta face. Pe un astfel de om, ascultatorii il vor parasi foarte curand.

Vai de cei care totusi il vor urma.4. Poporul care asculta Evangheliasi care intelege Cuvantul lui Dumnezeu, poporul care aude atatea predicisi care totusi, pana la urma, ramane in necredinta, rareori este numai el vinovat de necredinta ini mii lui. De cele mai multe ori, cea mai mare parte de vina o poarta acesti falsi luminatori.5. Mai vinovati sunt aceia care sunt pusi sa ves teas-ca Sfantul Cuvant al lui Dumnezeu, dar care nu si fac aceasta misiune cu tot sufletul cutremurat de marea datorie de constiinta pe care o ausi in fata poporului care ii aude si care ii vede. i cu atat mai mult in fata lui Dumnezeu, Care a facut ochii care ii vad. i urechile care ii aud. Dar si sufletele pe care le pierd.6. Putine suflete vor intelege marele adevar ca omul nu trebuie sa priveasca la om, ci la Domnul. Putine vor intelege ca nu omul vorbeste, ci ca Domnul le trimite Cuvantul. i ca la El trebuie sa priveasca si nu la bietul om,oricine ar fi bietul acesta de om.7. Mari binecuvantari urmeaza acolo unde trimisul Domnului marturiseste in chip vrednic adevarul pe care il spune.

Acolo intotdeauna se face o mare si curata lucrare de credinta,de mantuire si de slava pentru Dumnezeu.

Acolo intotdeauna sunt invieri, sunt bucurii, sunt roade duhovnicesti8. Draga vestitor al Domnului, care ai o atat de mare chemare si datorie fata de toti cei la care ai fost trimis de Domnul, ia seama bine, sa i inveti calea mantuirii. i invata cum sa-i inveti! Invata cu smerenie si cu grija, din tot ce a facut Domnul, ca sa stii cum trebuie sa faci si sa te porti si tu, spre a ti implini in chip fericit si vrednic datoria taintre ascultatorii tai si Dumnezeul tau si al lor.9. Nu intarzia niciodata unde esti dorit si asteptat!Fii cu toata inima ta alaturi de cei iubiti, in durerea lor.

Fa totul pentru ca familia iubita sa se refacasi mergi la cel pierdut. Roaga te langa el. i chea-ma l pana la mantuirea lui.

Sau pana la moartea ta.10. Fa totul numai spre credinta si spre mantuirea celor ce te aud.

Pregateste totul cu o fierbinte rugaciune pentru ascultatori.

Cheama, striga si lucreaza totul intr o mare credinta,dar arata, mai presus de toate, o sfanta si evlavioasa traire a ta insuti. Aceasta le va da cea mai mare valoare tuturor celorlalte.11. Daca in felul cel bun iti vei face slujba ta de trimis al Domnului, atunci nu se poate ca aceia in mijlocul carora mergi si stai, si vorbesti sa nu vadaIata, vederea celor ce le spui potrivite cu cele ce le...