In zilele din urma vor fi vremuri grele. Oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, laudarosi, trufasi, hulitori, neascultatori de parinti, nemultumitori, fara evlavie, fara dragoste fireasca. neinduplecati, clevetitori, neinfra nati, neimblanziti, neiubitori de bine, vanzatori, obraznici, ingamfati, iubitori mai mult de placeri decat de Dumnezeu, avand doar o forma de evlavie, dar taga duindu-i []In zilele din urma vor fi vremuri grele. Oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, laudarosi, trufasi, hulitori, neascultatori de parinti, nemultumitori, fara evlavie, fara dragoste fireasca. neinduplecati, clevetitori, neinfra nati, neimblanziti, neiubitori de bine, vanzatori, obraznici, ingamfati, iubitori mai mult de placeri decat de Dumnezeu, avand doar o forma de evlavie, dar taga duindu-i puterea (II Tim 3, 1-5).

Dragii mei frati, ostasi ai lui Hristos!Aceste cuvinte zugravesc situatia vremurilor pe care noi le traim astazi. Oamenii L-au parasit pe Domnul si nu mai alearga dupa viata curata si sfanta. Astazi taina faradelegii a si inceput sa lucreze in lume (II Tes 2, 7).

Astazi credinta a slabit si s-a imputinat. Cei mai multi oameni alearga pe caile pierzarii, subjugati de patimile stricacioase ale vremii. Crestinii s-au lenevit si au adormit, leganati de somnul dulce al paca tului. Ei zac sub jugul apasator al diavolului. Unde se mai vede iubirea de aproapele si iubirea cea calda catre Dumnezeu? Nu mai este, s-a racit de mult. Fiecare lucru si fie care pagina de ziar marturiseste ca faradelegile s-au inmultit. Satana a cucerit multe inimi si multe constiinte (II Cor 4, 4).

In multe parti bisericile sunt pustii, clopotele plang, chemandu-i zadarnic pe crestinii biruiti de pa timi; Evanghelia nu-si gaseste ra sunet in inimile oamenilor, caci nu este cunoscuta dupa adevar. Impa ratia intunericului cucereste zi de zi miile de suflete. Ea a coplesit imparatia luminii. Iisus, scumpul Mantuitor, si astazi plange soarta multor suflete. El stie pretul unui suflet inaintea lui Dumnezeu. De aceea, privindu-l pe satan slobozit la atac, Iisus pleaca indurerat. i atunci, iubitii mei frati ostasi, daca astazi traim aceste vremuri biblice, care om sincer in constiinta lui, care om iubitor de Biserica, de Dumnezeu si adevar se mai poate indoi o clipa de necesitatea si importanta unei puternice miscari de intoarcere la Dumnezeu? A unei miscari care sa regenereze si sa innoiasca din temelii viata crestinilor? A unei miscari de ofensiva impotriva raului si a tuturor rautatilor. Ei bine, dragii mei, aceasta este Oastea Domnului.

Oastea Domnului este o armata spirituala alcatuita din voluntari, luptatori devotati, convinsi si sta tornici. Noi, prin Oaste, am declarat pe fata razboi diavolului si tuturor stricaciunilor din lume. Ostasul isi cunoaste rolul de crestin luptator pe frontul lui Iisus. Oastea cheama cu tarie la lupta mantuirii pe orice suflet dornic de viata cea noua. Ea s-a pus din nou sub steagul si co manda lui Iisus, Regele ceresc. Ea duce lupta crancena impotriva in tunericului si rautatilor, contra pa catelor si stricaciunilor sufletesti. Din fata altarului sfant si sub ari pile binecuvantate ale sf. noastre Bi serici, Oastea Domnului lupta pentru imparatia lui Dumnezeu si dreptu rile Domnului in lume. Oastea pune sufletele sub scutul lui Iisus, al nostru...