1 Lacrimile care curg in untru, sunt cele mai grele lacrimi si durerile indurate singur sunt cele mai amare dureri. De aceea mangaierile Domnului nostru Iisus Hristos, sunt totdeauna cele mai apropiate de acestea. 2 Asa s -ti duci toti pasii t i prin lume, incat oricine te va urma, s ajung la Mantuitorul nostru Iisus Hristos. Asa []1 Lacrimile care curg in untru, sunt cele mai grele lacrimi si durerile indurate singur sunt cele mai amare dureri.

De aceea mangaierile Domnului nostru Iisus Hristos, sunt totdeauna cele mai apropiate de acestea.2 Asa s -ti duci toti pasii t i prin lume, incat oricine te va urma, s ajung la Mantuitorul nostru Iisus Hristos.

Asa s -ti fie toate cuvintele tale spre semenii t i, incat oricine te va auzi, s doreasc s vin la El. Atunci in Ziua cea Mare a Infricosatei Judec ti tu vei putea privi cu bucurie nu numai in ochii tuturor celor pe lang care au trecut pasii t i si cuvintele tale, ci si in Ochii Aceluia la care au ajuns.3 Dac vei avea increderea unui copil, iubirea unui copil, senin tatea unui copil si nevinov tia unui copil, vei putea trece prin viat si cu neingrijorarea unui copil.

Atunci vei intra in cer cu usurinta si bucuria cu care intr in camera de s rb toare un copil la p rintii s i.4 Cant rile Domnului iti trezesc atatea rezonante in inim si iti aduc atata linistire si bucurie in duhul t u.

Caut cant rile Domnului si iubeste-le!Ele sunt aripile pe care fiinta ta zboar in cer si miresmele care te fac s te simti in gr dina raiului.5 Aceea este adev rata iubire, care nu-si caut niciodat folosul ei personal.

Te iubeste cu adev rat numai acela care nu urm reste nici un castig de nici un fel de la tine si care nu trage n dejde s -i fii nimic Ci caut el s -ti fie tie, ca o mam copilului ei.

Iubirea noastr este curat si fericit numai cat r mine la jum tatea noastr de sus.

O, Dumnezeul nostru, p streaz -ne iubirea noastr totdeauna sus, spre a ne fi totdeauna vrednic de Numele T u si de numele ei.6 Adev rata intelepciune este a sti s spui la timp: ajunge, in toate lucrurile tale: in mancarea ta, in odihna ta, in munca ta, in r t cirea ta.

Fericit acela care nu spune aceasta prea tarziu.7 Dragostea adev rat tr ieste numai atata cat fl manzeste si inseteaz mereu, cat nu se satur niciodat .

Cand ajunge s se sature, dragostea moare.

De aceea fl manzeste si inseteaz mereu dup dragostea lui Dumnezeu, dup dragostea fratilor si semenilor t i, ca s fii totdeauna fericit si cand o dai si cand o primesti.8 Cea mai inalt iubire este iubirea vr jmasului t u si cel mai mare suflet este acela care a crescut pan la nivelul acesta.

Aceasta este singura unitate de m sur a in ltimii duhovnicesti si dac vrem s ne cunoastem cat am crescut in Domnul, s ne m sur m cu aceasta.

Imp carea adev rat nu-l ocoleste pe cel lalt ci ii iese inainte cu bucurie si senin tate.

Imp carea fericit nu ocoleste ci intampin .9 Nu cuvinte despre iubire, nu cant ri despre ea, nu scrisori de iubire ci fapte de iubire adev rat acestea ni le cere Dumnezeu, acestea ni le cere adev rata dragoste.

Cine prea vorbeste, acela nu face, iar cine face, acela nu prea vorbeste.

Dar numai la Izvorul Crucii afl m aceast putere.10 Cum trat m noi pe cel ce ne-a f cut r ul?cum r spundem noi celui ce ne-a iubit? aceasta ne va ar ta ce fel de suflet avem si ce r splat merit m de la Dumnezeu.

Numai cine r mane la coarnele plugului s u...