Se implinesc anul acesta pe 2 Decembrie, 95 de ani de cand Tipografia Oastea Domnului a intrat in lucrare si a spus primul ei cuvant. Despre acest binecuvantat eveniment gasim in foaia Lumina satelor , nr. 51, din 15 decembrie 1929, urmatoarea relatare: Luni in 2 Decembrie, tipografia Oastea Domnului a intrat in lucrare. In lumea []Se implinesc anul acesta pe 2 Decembrie, 95 de ani de cand Tipografia Oastea Domnului a intrat in lucrare si a spus primul ei cuvant. Despre acest binecuvantat eveniment gasim in foaia Lumina satelor , nr. 51, din 15 decembrie 1929, urmatoarea relatare: Luni in 2 Decembrie, tipografia Oastea Domnului a intrat in lucrare. In lumea tipografica este o datina de cate ori intra in lucrare o tipografie noua sa se pastreze, ca o amintire istorica primele cuvinte pe care le-a tiparit, adica le-a grait, caci si Tipografia este un om ce graieste mereu cu cititorii ei.

Cel dintai cuvant pe care l-a grait Tipografia noastra a fostfost del de mai sus: Slavit sa fie Domnul! Cu adevarat, slavit sa fie Domnul pentru toate cate ne-a facut noua.

Cel dintii cuvant pe care l-a grait Tipografia noastra am tinut sa fie si o invatatura: Sa-L slavim neincetat pe Domnul. Indiferent de necazurile si izbelistile vietii, noi trebuie sa-L slavim neincetat pe Domnul. Viata noastra trebuie sa fie un cantec de slava lui Dumnezeu.

Despre un credincios am citit in cartea unui medic ca, suferind intr-un betesug greu cu limba, a ajuns in fata operatiei. Urma sa-I taie limba si sa-si piarda graiul.

Spune ce mai doresti i-au grait medicii inainte de a se apuca de operatie.

Slavit sa fie Domnul! a strigat bolnavulacestea au fost ultimele cuvinte pe care a tinut sa le rosteasca.

Aceste cuvinte doresc si eu urmasilor mei sa fie si cele din urma pe care le va grai Tipografia Oastei Domnului, cand isi va incheia lucrarea.

Aceste cuvinte doresc sa fie cele din urma si ale mele cand moartea va veni sa-mi ia graiul si sa ma treaca in lumea scumpului meu Mantuitor.

Slavit sa fie Domnul! Cred ca fiecare dintre noi ne dorim acelas lucru, sa putem ramane statorinci acestui minunat salut pana la sfarsitul vietii. M-a impresionat si totodata m-a cutremurat afirmatia Parintelui Iosif: Tipografia este un om ce graieste mereu cu cititorii ei. Tipografie traia prin jertfele si marturiile scrise ale Parintelui Iosit Trifa, ale fratilor Ioan Marini, Traian Dorz, Ioan Opris, Alexandru Moraru, sora Tili si altii. In gura Tipografiei, cuvantul scris de sfintii nostri inaintasi, a fost trambita de chemare a oamenilor la nasterea din nou, la mantuire. In viata Oastei Domnului cuvantul lui Dumnezeu a fost arma prin care s-a cucerit sute de mii de suflete pentru Hristos. Prin cartile, foile si scrisul sau evanghelic, Parintele Iosif Trifa, reuseste numai in primii 10 ani (1923-1933), sa intoarca la Hristos peste 70.000 de mii de suflete si cate alte mii pana in prezent Acesta este Parintele Iosif,...