Bartolomeo Diaz s-a nascut in anul 1450, la Algrave, si calatoriile sale au fost legate de un vis mai vechi al exploratorilor acelor timpuri gasirea drumului spre India. Pe atunci nu se ajunsese inca la capatul cel mai vestic al Africii, una dintre expeditiile conduse de Diaz reusind acest lucru, precum si descoperirea Guineei. []The post S-a intamplat in 29 mai 1500 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 29 mai 1500 was first posted on mai 29, 2020 at 3:21 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comBartolomeo Diaz s-a nascut in anul 1450, la Algrave, si calatoriile sale au fost legate de un vis mai vechi al exploratorilor acelor timpuri gasirea drumului spre India. Pe atunci nu se ajunsese inca la capatul cel mai vestic al Africii, una dintre expeditiile conduse de Diaz reusind acest lucru, precum si descoperirea Guineei. In acele vremuri, calatoriile de explorare erau de o importanta statala, fiind legate de extinderea zonei de influenta a puterilor timpului, de deschiderea unor noi rute pentru comert, asa incat multe amanunte ale acestor calatorii sunt necunoscute.

Cautarea rutei maritime din Europa spre Asia era mai veche, din vremea printului Henric Navigatorul (1394-1460). Cu o flota din trei caravele, in 1487 Diaz pornese impreuna cu fratele sau Diogo la drum, avand cu ei si traducatori congolezi. Din aceasta expeditie au reusit sa depaseasca cel mai indepartat punct cunoscut de portughezi Namibia de astazi -, au trecut prin Golful Balenei, prin Golfo de S o Tom (azi Spencer Bay)...