Dumnezeul Iubirii si al Puterilor (Ps. 80, 19) stie in orice vreme de starea fiec rui fiu al S u si poate totdeauna veni in ajutorul cui Il cheam . El poate s -i izb veasc pe credinciosii S i din orice incercare si din orice incurc turi in orice vreme si oricare ar putea ajunge in vreun r u. Si El ii []Dumnezeul Iubirii si al Puterilor (Ps. 80, 19) stie in orice vreme de starea fiec rui fiu al S usi poate totdeauna veni in ajutorul cui Il cheam .

El poate s -i izb veasc pe credinciosii S i din orice incercare si din orice incurc turi in orice vreme si oricare ar putea ajunge in vreun r u.

Si El ii izb veste in chip asa de frumos pe ai S i, incat izb virea lor pare ceva foarte natural, ca si cum nu ar avea loc o minune acolo.

Pare c izb virea vine in mod normalsi de la sine,prin mersul vremii sau al intampl rilorsi nu prin minunata lucrare a dragostei Sale fat de noi. Domnul, dand la ai S i paine ca in somn (Ps. 127, 2),si dandu-le case, s n tate si familii,si dandu-le izb viri si ajutor ri printr-o oranduire plin de intelepciune cu care El indrum toate cele in viata lor, minunile pe care Domnul le face cu ai S i si pentru ei trec neobservate de c tre str ini. Numai ochiul credinciosului treazsi inima lui atent la acestea le vede si-L laud .

O, ce induiosat si recunosc tor vede omul lui Dumnezeu toate minunile pe care El le face in viata alor S i!Si ce bine stie el c toate acestea le face numai iubirea Domnului, care zilnic face pentru el minuni, aranjandu-i-le toate in chipul in care, el insusi n-ar fi putut sti niciodat s le aranjeze,nici n-ar fi putut crede sau gandi la asa ceva (Efes. 3, 20). Dac credinciosul Domnului este ca Lot in Sodoma, atunci Domnul il p zeste de orice r usi p zeste din pricina lui si locul nelegiuit in care el este necesar s mai stea (1 Petru 2, 4-10).

Avand mil si grij in chip deosebit numai de credinciosul S u, Domnul ii ap r si ii ingrijeste si pe cei din jurul lui,care n-ar merita altfel s mai tr iasc .

In asa fel ii ingrijeste Domnul si pe ei, incat nici unii din ei nu bag de seam c viata lor se datoreste numai credintei celui drept care mai este cu ei.

Numai la urm se vede aceasta cand, adesea, el nu mai este printre ei, cand Domnul l-a si luat la El. Dac credinciosul este st panul unui ogor, Domnul trimite ploaia Sa peste un tinut intreg, dar ceilalti nu stiu c darul lui Dumnezeu s-a rev rsat si peste ei numai din pricina unuia singur, al ogorului celui iubit de Dumnezeu.

Dac un credincios, fiind in c l torie,...