In Evanghelia de la Ioan 15, 1-7, Iisus Se numeste pe Sine Vita cea adevarata; iar Tatal cel Ceresc, lucratorul acestei Vite. Ramurile acesteia, ca sa aduca roade, trebuie ca sa fie in legatura cu tulpina, iar cele uscate sau cele care nu rodesc sunt taiate si aruncate in foc. Mladitele, ramurile acestei Vite, suntem []In Evanghelia de la Ioan 15, 1-7, Iisus Se numeste pe Sine Vita cea adevarata; iar Tatal cel Ceresc, lucratorul acestei Vite. Ramurile acesteia, ca sa aduca roade, trebuie ca sa fie in legatura cu tulpina, iar cele uscate sau cele care nu rodesc sunt taiate si aruncate in foc.

Mladitele, ramurile acestei Vite, suntem noi, crestinii. Ca sa aducem roade trebuie sa fim in stransa legatura cu tulpina, cu Iisus. Crestinul este curat prin Cuvantul lui Dumnezeu. Multe sunt caile prin care noi putem fi in stransa legatura cu Iisus. Rugaciunea ne apropie de Tatal cel Ceresc, dar si Dumnezeu Se apropie de noi; postul ne ajuta sa ne stapanim poftele cele trupesti, milostenia biruie egoismul din sufletul nostru. Rugaciunile si milosteniile se ridica inaintea lui Dumnezeu (Fapte 10, 4).

Ce sa mai spunem despre participarea noastra la Sfanta Liturghie si impartasirea cu Trupul si Sangele Mantuitorului? Auzim la Sfanta Liturghie indemnul: toata grija cea lumeasca sa o lepadam si...