1. Dar cum si Hristos Domnul nostru, Capetenia si Desavarsirea noastra (Evr 12, 2), a fost dat pentru o vreme in mainile oamenilor, dupa planul mai dinainte al lui Dumnezeu, iar dupa aceea toti oamenii au fost dati in Mainile Lui (Mt 28, 18), tot asa acum, prin acelasi Tainic Plan Dumnezeiesc, si noi suntem []1. Dar cum si Hristos Domnul nostru, Capetenia si Desavarsirea noastra (Evr 12, 2),a fost dat pentru o vreme in mainile oamenilor, dupa planul mai dinainte al lui Dumnezeu, iar dupa aceea toti oamenii au fost dati in Mainile Lui (Mt 28, 18),tot asa acum, prin acelasi Tainic Plan Dumnezeiesc, si noi suntem la fel.

Dar curand ne va veni in ajutor Bratul Domnului si atunci tot raul va fi ca o nimica sub talpa picioarelor noastre (Rom 16, 20).

Cine va rabda pana la sfarsit va vedea si se va ferici.2. Numarul celor care cred in urma este imbucurator de mare, este o multime cat stelele cerului si cat nisipul marii (Apoc 7, 9).

Dar numarul celor care au crezut inainte este intristator de mic. i chiar din acest numar mic, unii au fost adeseori indoielnici. i tot atat de slabi.3. E un mare merit inaintea lui Dumnezeu sa crezi oricand,numai sa crezi sincer.

Sa...