Pacatul desfranarii, extrem de nuantat in varietatea formelor sale de manifestare, reprezinta o nota caracteristica a societatii noastre contemporane. Il vom aborda intr-un serial, incercand sa surprindem anumite aspecte dintre cele mai revelatoare. Desi pare aberant, se poate constata ca s-au inmultit, postrevolutionar, numarul mamelorscolarite. Ante-revolutionar, desi erau mascate, nu se poate infirma existenta acestor []Pacatul desfranarii, extrem de nuantat in varietatea formelor sale de manifestare, reprezinta o nota caracteristica a societatii noastre contemporane. Il vom aborda intr-un serial, incercand sa surprindem anumite aspecte dintre cele mai revelatoare.

Desi pare aberant, se poate constata ca s-au inmultit, postrevolutionar, numarul mamelorscolarite. Ante-revolutionar, desi erau mascate, nu se poate infirma existenta acestor suspecte cazuri, dar numarul lor era relativ mic (aprox. 30-35 cazuri), dar, acum, cabinetele de specialitate precizeaza ca numarul acestora depaseste 130 cazuri pe an. E posibil? Pare incredibil, dar este adevarat. Mai grav este insa cum se intelege a se contracara efectul acestor nefericite situatii. Medicii specialisti propun diverse solutii: aplicarea masurilor contraceptive, explicand, in fapt, ca lipsa educatiei sexuale in scoli genereaza aceste intamplari.

Este extrem de grav ca se opereaza in descoperirea de solutii, fara a se identifica esenta problemei: de EDUCA IE MORALA au nevoie tinerii nostri, nu de educatie sexuala; indeosebi elevii trebuie sa inteleaga continutul si semnificatia poruncii: SA NU FII DESFRANAT!. i, in masura in care profesorul de religie este constient, stie sa-si informeze ucenicii despre importanta pastrarii castitatii pentru Taina Casatoriei. Copiii trebuie sa descopere sensul poruncii iubirii cu...