1. Daca va iubiti mantuirea sufletului si viitorul copiilor vostri, veniti la Hristos si faceti voia lui Dumnezeu. Atunci veti fi si voi fericiti si veti putea muri in pace, stiind ca ati strans si pentru mostenitorii vostri o fericita mostenire la Dumnezeu. Altfel, iata, focul vi l pregatiti ca mostenire vesnica si voua, si []1. Daca va iubiti mantuirea sufletului si viitorul copiilor vostri, veniti la Hristos si faceti voia lui Dumnezeu.

Atunci veti fi si voi fericiti si veti putea muri in pace, stiind ca ati strans si pentru mostenitorii vostri o fericita mostenire la Dumnezeu.

Altfel, iata, focul vi l pregatiti ca mostenire vesnica si voua, si lor.2. Cea mai mare mangaiere a unui credincios este ca Dumnezeu ii priveste si i vede inima lui,ii vede lacrimile sale,ii vede ocara pe care o indura,ii vede si ii stie binele pe care a stiut sa l faca pe pamant si printre semenii sai.

Iar dreptatea dragostei lui Dumnezeu ii va da mostenirea vietii vesnice.3. Mangaiati va, fii si credinciosi adevarati ai lui Hristos, ca va veni in curand si ziua cand veti vedea ca Dumnezeul vostru a vazut si ca i a adus aminte de toate ostenelile voastre pentru El.

Cei care au ajuns la sfarsit au si vazut mostenirea cea nespus de mare pe care au primit o pentru toate.

Fericit este cel ce seamana cu Dumnezeu, chiar daca seamana numai cu lacrimi.

Caci el totdeauna va culege cu bucurie.

Pe masura ce ajungem cu totii la Hristos, vom vedea ca chiar suferintele de acum au lucrat pentru noi vesnica greutate de slava pe care o mostenim.

Pasunile dulci / Traian Dorz. Sibiu: Oastea Domnului, 2006