S-a intamplat in 1 iulie 1920: Se infiinteaza, la Sibiu, coala Militara de Ofiteri Activi de Infanterie (inaugurata la 19 decembrie), in prezent Academia Fortelor Terestre Nicolae Balcescu . Academia Fortelor Terestre Nicolae Balcescu din Sibiu este succesoarea si continuatoarea traditiilor primei scoli militare de ofiteri, al carei act de nastere il constituie Porunca Domneasca nr. []The post S-a intamplat in 1 iulie 1920 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 1 iulie 1920 was first posted on iulie 1, 2020 at 3:40 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 1 iulie 1920: Se infiinteaza, la Sibiu, coala Militara de Ofiteri Activi de Infanterie (inaugurata la 19 decembrie), in prezent Academia Fortelor Terestre Nicolae Balcescu . Academia Fortelor Terestre Nicolae Balcescu din Sibiu este succesoarea si continuatoarea traditiilor primei scoli militare de ofiteri, al carei act de nastere il constituie Porunca Domneasca nr. 36 din 13 iunie 1847 a domnitorului Gheorghe Bibescu.

Infiintata la Bucuresti, aceasta avea menirea de a pregati ofiteri care sa posede pregatirea militara impusa de cerintele vremii si sa fie capabili sa instruiasca subunitatile dupa criteriile adoptate si in alte armate din Europa .

Rand pe rand, generatiile de ofiteri pregatite de prima scoala militara romaneasca s-au dovedit capabile sa sustina si sa motiveze imboldul dat de ctitorul acestui asezamant national de invatamant militar. Desigur, de la infiintare si pana in 1991, scoala de ofiteri a trecut prin diferite forme de organizare si transformari, cele mai semnificative fiind: crearea dupa Unire, prin contopire, la Bucuresti a colii Militare de Ofiteri iulie 1861; infiintarea la Sibiu, a colii Militare de Infanterie nr.2, la 1 iulie 1920 (din 1932 a ramas singura institutie de invatamant de infanterie); primirea numelui patronimic Nicolae Balcescu 13 decembrie 1952; trecerea la invatamantul superior de 4 ani intre 1962-1968; reducerea duratei de scolarizare la 3 ani si primirea denumirii de coala Militara de Ofiteri Activi Nicolae Balcescu in 1968; pregatirea ofiterilor-femei in armele infanterie, transmisiuni, chimie, intendenta si finante intre1983-1990. In 22 martie 1991, prin Hotararea de Guvern nr.190/1991 s-a decis transformarea sa in institut militar de invatamant superior si atribuirea denumirii de Institutul Militar de Infanterie, Graniceri si Chimie Nicolae Balcescu, ceea ce a reprezentat o etapa noua, dar tranzitorie, in organizarea, planificarea, conducerea si desfasurarea procesului instructive-educativ. Acestea au fost coordonatele care au generat ideea posibilitatii trecerii la invatamantul universitar, moment determinant pentru conferirea unui nou statut socio-profesional ofiterului de comanda din armata romana. Astfel, prin Hotararea de Guvern nr. 616/1995, in conformitate cu Hotararea Consiliului Suprem de Aparare a arii nr.42 din 13 iunie 1995 privind Conceptia reformei invatamantului militar si in baza O.

G. nr. 26 din 4 iulie 1995 al ministrului apararii nationale, incepand cu data de 15 iulie 1995 se constituie Academia Trupelor de Uscat Nicolae Balcescu, cu sediul la Sibiu. In cadrul academiei se regrupeaza efectivele de studenti de la cele 7 institute militare de invatamant existente pana atunci: Institutul Militar de Infanterie si Chimie Nicolae Balcescu, Institutul Militar de Artilerie si Geodezie Ioan Voda, Institutul Militar de Transmisiuni Decebal, Institutul Militar de Intendenta si Finante Gheorghe Lazar, Institutul Militar de Tancuri Mihai Viteazul, Institutul Militar Auto Basarab I si Institutul Militar de Geniu, Constructii si Cai Ferate Alexandru Donici. Prin noua denumire a categoriilor de forte (Forte Terestre in loc de Trupe de Uscat) data de Statul Major General prin Ordinul nr. G-2/008 din 01.08.2000, institutia incepe sa functioneze, cu aceasta data, sub denumirea de Academia Fortelor Terestre Nicolae Balcescu. Infiintarea la Sibiu a acestei noi institutii de invatamant superior s-a inscris pe linia reformei invatamantului militar, reforma absolut necesara in etapa pe care o traversa societatea romaneasca. Institutia, integrate in sistemul national de invatamant de nivel universitar de lunga durata, avea menirea de a asigura pregatirea stiintifica fundamentala de baza a viitorilor ofiteri, in vederea continuarii studiilor in scolile de aplicatie si formarea lor pentru prima functie in una din armele fortelor terestre. Noua institutie creata a avut misiunea de a forma ofiteri licentiati in domeniul stiintei militare, specializarea managementul organizatiei, capabili sa exercite actul de comanda in conditii...