S-a intamplat in 1 iulie 2004: Sonda spatiala Cassini-Huygens a intrat pe orbita saturniana. Cassini-Huygens este o nava spatiala/sonda spatiala robotizata lansata impreuna de NASA si ESA care studiaza in prezent planeta Saturn si satelitii sai naturali. Nava spatiala Cassini este proiectata de NASA si a fost denumita dupa astronomul italiano-francez Giovanni Domenico Cassini. Agentia []The post S-a intamplat in 1 iulie 2004 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 1 iulie 2004 was first posted on iulie 1, 2020 at 4:34 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 1 iulie 2004: Sonda spatiala Cassini-Huygens a intrat pe orbita saturniana.

Cassini-Huygens este o nava spatiala/sonda spatiala robotizata lansata impreuna de NASA si ESA care studiaza in prezent planeta Saturn si satelitii sai naturali. Nava spatiala Cassini este proiectata de NASA si a fost denumita dupa astronomul italiano-francez Giovanni Domenico Cassini. Agentia Spatiala Europeana (ESA) a realizat sonda spatiala Huygens, numit dupa astronomul, matematicianul si fizicianul olandez Christiaan Huygens. Misiunea Cassini Huygens a fost lansata in data de 15 octombrie 1997, fiind compusa din sonda orbitala Cassini (NASA) si sonda de aterizare Huygens (ESA).

Pentru manevre de asistenta gravitationala, misiunea a trecut pe langa Venus de doua ori (26 aprilie 1998, 24 iunie 1999), Pamant (18 august 1999) si Jupiter (30 decembrie 2000). Dupa aproape 7 ani de calatorie prin Sistemul Solar, sonda a intrat pe orbita planetei Saturn in data de 1 iulie 2004. Sonda Huygens a reusit sa aterizeze cu bine pe suprafata satelitului Titan in data de 14 ianuarie 2005. La 1 iulie 2004 sonda Cassini-Huygens a efectuat manevra IOS (Insertia Orbitala Saturniana) intrand astfel pe orbita in jurul planetei Saturn. In prealabil sonda a studiat in detaliu sistemul iar in iunie 2004 a realizat un zbor apropiat in jurul lunii Phoebe, trimitand inapoi imagini de inalta rezolutie si alte date. In urma zborului in jurul lui Titan (cea mai mare luna saturniana), sonda a capturat imagini radar infatisand lacuri mari, contururi de tarmuri, insule si munti. Sonda a parcurs 2 zboruri complete in jurul lui Titan inainte de a se desprinde de sonda Huygens la 25 decembrie 2004. Huygens a coborat pe suprafata lunii pe 14 ianuarie 2005 trimitand inapoi o multime de date colectate in timpul coborarii in atmosfera si dupa aterizare. In 2006 NASA a anuntat ca sonda Cassini a gasit dovezi care indica prezenta unor rezervoare de apa lichida care erup sub forma de gheizere pe luna Enceladus. Imaginile arata jeturi de particule de...