Nu demult, undeva nu foarte departe, pe un gard, unui cocos laudaros, care nu-si mai incapea in pene de mandru ce era, i-a intrat in cap un virus ca tot se vorbeste si se trambiteaza sus si tare despre aceasta invazie a asa-zisului virus. i cocosul nostru, din cauza acestei pandemii , sarmanul, cat era ziua []Nu demult, undeva nu foarte departe, pe un gard, unui cocos laudaros, care nu-si mai incapea in pene de mandru ce era, i-a intrat in cap un virus ca tot se vorbeste si se trambiteaza sus si tare despre aceasta invazie a asa-zisului virus. i cocosul nostru, din cauza acestei pandemii , sarmanul, cat era ziua de lunga, printre sfortarile lui cocosesti de a canta Cucurigu pe gard, se lauda ca, la cantarea lui in zori de zi, face ca soarele sa rasara pe cer. O tinuse bietul de el o vreme asa in mare ratacire, pentru ca, sarmanul de el, primise o incredintare rea.

Dar, intr-o zi, Bunul Dumnezeu a dorit sa-l smereasca si a trimis pe cineva sa-l readuca la realitate si sa iasa din confuzie, iar el a acceptat. Asa erau atunci cocosii , primeau mai usor mustrarea. Dar astazi primesc mai greuCiteam candva o carte, in care autorul puncta ca idee, zicand: Rugati-va sa nu va creasca aripi .

Revenind la cocosul din poveste, se spune ca, intr-o zi, cand isi butona teoriile false, cum ca soarele nu ar mai rasari daca el nu ar mai concerta dimineata inainte de ivirea zorilor, s-a asezat langa el o privighetoare maiastra, care a cantat si ea langa cocos. Dar diferenta o putem face fiecare care si cum a cantatDupa ce au facut cunostinta, cocosul a inceput sa-si sustina pledoariile eu-lui sau. Privighetoarea, cu bun simt, l-a ascultat pana la o vreme, nu l-a contrat nicicum si cu mila l-a compatimit in sinea sa, zicand: Iata, sarmanul, a deraiat rau de tot , si cu multa blandete i s-a adresat: Nu ai vrea sa mergem putin in padure sa ascultam impreuna corurile de cantareti cu trilurile lor fermecatoare? Poate ti-ai schimba gandirea . Iar cocosul nostru, stapan pe situatie, a acceptat provocarea.

Ajungand in padure si vazand miile de cantareti s-a uimit de ceea ce a auzit, dar totusi nu s-a lecuit. Ochii lui erau tinuti sa nu-si cunoasca...