Meditatie la Apostolul din Duminica a 7-a dupa Rusalii (Rom 15, 1-7) Iar Dumnezeul rabdarii si al mangaierii sa va dea voua a gandi la fel unii pentru altii, dupa Iisus Hristos (v. 5) De aceea, primiti-va unii pe altii, precum si Hristos v-a primit pe voi, spre slava lui Dumnezeu. (v. 7). Traim astazi []Meditatie la Apostolul din Duminica a 7-a dupa Rusalii (Rom 15, 1-7) Iar Dumnezeul rabdarii si al mangaierii sa va dea voua a gandi la fel unii pentru altii, dupa Iisus Hristos (v. 5)De aceea, primiti-va unii pe altii, precum si Hristos v-a primit pe voi, spre slava lui Dumnezeu. (v. 7).

Traim astazi parca mai greu ca niciodata, desi avem atatea posibilitati materiale si avem acces la atatea pe care poate nu le-am visat niciodata. Dar, in ciuda acestui fapt, nu mai avem rabdare unii cu altii, tinerii nu-i mai respecta pe batrani, cei de jos pe cei de sus, cei din urma pe cei din frunte. Traim aceasta drama care se intinde ca o molima, aceasta suferinta care este in primul rand o boala a sufletului din cauza careia nu te poti bucura de ceea ce este in jurul tau. i ca sa vedem cat de mare e prapastia, am sa ma folosesc de o istorioara, care tare bine se potriveste si este mai actuala ca niciodata. Se spune ca unui cartitor si nemultumit, Dumnezeu i-ar fi spus odata: Cere ce vrei sa-ti dau, dar sa stii ca vecinului si prietenului tau am sa-i dau indoit . A stat omul si a cugetat, si, in cele din urma, a dat un raspuns: Doamne, primesc sa-mi scoti un ochi pentru ca vecinului meu sa-i scoti pe amandoi .

Saraca, biata faptura omeneasca cazuta din Ierusalim spre Ierihonul pacatelor si tulburarilor sufletesti si duhovnicesti de tot felul Iata ca talharii patimilor te hartuiesc si incearca sa-ti dea drepturi, sa-ti spuna ca ai suferit si ai lucrat, ca unul si altul e pacatos, si ca mereu altii trebuie sa se indrepte si sa asculte.

Astazi, cazutul intre talhari se crede invingator si incearca sa dea sfaturi in dreapta si in stanga, boicotand tot ce este si a mai ramas frumos si sfant in lucrarea mantuirii, inventand minciuni care si care mai vinovate despre unii si despre...