S-a intamplat in 25 iulie 1964: A murit Cornel Medrea, sculptor roman (n. 1888).

In 1955 a fost ales membru corespondent al Academiei Romane. A abordat toate genurile sculpturii (Dans taranesc; Ruga; Parintele Lucaci). Printre compozitiile premiate in strainatate, se inscriu: Dragos Voda si zimbrul; Cultura. In Bucuresti se afla muzeul care-i poarta numele, fiind donatia []The post S-a intamplat in 25 iulie 1964 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 25 iulie 1964 was first posted on iulie 25, 2020 at 6:43 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 25 iulie 1964: A murit Cornel Medrea, sculptor roman (n. 1888).

In 1955 a fost ales membru corespondent al Academiei Romane. A abordat toate genurile sculpturii (Dans taranesc; Ruga; Parintele Lucaci). Printre compozitiile premiate in strainatate, se inscriu: Dragos Voda si zimbrul; Cultura.

In Bucuresti se afla muzeul care-i poarta numele, fiind donatia sa. .

Medrea urmeaza coala Superioara de Arte Decorative din Budapesta cu profesorii Matray, Maron si Ligety, lucrand in paralel in atelierul cunoscutului sculptor monumentalist Zala. In 1914 se stabileste in Bucuresti, iar un an mai tarziu incepe sa expuna in cadrul manifestarilor Tinerimii artistice .

In 1918 adera la gruparea Arta romana , in cadrul careia va expune timp de cativa ani. Din 1919 pana in 1923 lucreaza in acelasi atelier cu Dimitrie Paciurea, in curtea Muzeului Aman, perioada in care realizeaza mai multe portrete bust pentru Teatrul National si monumente de for public, printre care Monumentul ceferistilor cazuti in primul razboi mondial , impreuna cu Ion Jalea, ridicat in fata Garii de Nord din Bucuresti.

Incepand din 1924 participa constant la Salonul oficial, unde este ales ca membru al juriului in repetate randuri. Lucrarile sale sunt prezentate in...