S-a intamplat in 30 iulie 1898: S-a nascut sculptorul englez Henry Moore (m. 1986). Nascut dintr-o familie de mineri, a inceput sa lucreze ca invatator in orasul natal. Dupa sfarsitul primului razboi mondial, a inceput studiul sculpturii la coala de Arta din Leeds. In 1921 primeste o bursa pentru a-si continua studiile la Royal College []The post S-a intamplat in 30 iulie 1898 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 30 iulie 1898 was first posted on iulie 30, 2020 at 3:29 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 30 iulie 1898: S-a nascut sculptorul englez Henry Moore (m. 1986). Nascut dintr-o familie de mineri, a inceput sa lucreze ca invatator in orasul natal. Dupa sfarsitul primului razboi mondial, a inceput studiul sculpturii la coala de Arta din Leeds. In 1921 primeste o bursa pentru a-si continua studiile la Royal College of Art din Londra. In acest timp este foarte interesat de vechea arta mexicana si de arta africana. Totodata este stimulat de artisti contemporani lui, ca Constantin Brancusi, Alexander Archipenko si mai ales de Pablo Picasso.

In urma unei calatorii in Italia in 1925 cunoaste operele lui Giotto si ale lui Michelangelo. Multe din lucrarile lui Henry Moore din aceasta perioada au un caracter abstract, fara a recurge insa la mijloacele de exprimare de mai tarziu. Realizarea temei sale preferate figuri omenesti culcate dateaza abia din 1927.

In 1928 are loc prima sa expozitie personala la Warren Gallery din Londra. A urmat o faza de cautari si experimentari cu elemente...