S-a intamplat in 7 august 1957: A murit actorul american de film Oliver Hardy; impreuna cu Stan Laurel au format un cuplu celebru in lumea cinematografului (Stan si Bran ) (n. 1892) Oliver Norvell Hardy, actor, regizor si scenarist este cunoscut ca interpretul supraponderalului, atotstiutorului , infumuratului si artagosului Bran din celebru cuplul de comici al istoriei []The post S-a intamplat in 7 august 1957 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 7 august 1957 was first posted on august 7, 2020 at 4:10 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 7 august 1957: A murit actorul american de film Oliver Hardy; impreuna cu Stan Laurel au format un cuplu celebru in lumea cinematografului (Stan si Bran ) (n. 1892) Oliver Norvell Hardy, actor, regizor si scenarist este cunoscut ca interpretul supraponderalului, atotstiutorului , infumuratului si artagosului Bran din celebru cuplul de comici al istoriei cinematografului, Stan si Bran . S-a nascut la 18 ianuarie 1892 in Harlem, Georgia, si a fost primul dintre cei cinci copii ai lui Oliver si ai Emiliei Norvell. A debutat in lumea artistica in spectacole caracteristice Sudului, prezentate pe vase fluviale. Prima aparitie pe scena a avut-o la varsta de opt ani, cand a colaborat cu formatia de muzica Coburn sMinstrels . A continuat sa cultive vocea sa placuta, inscriindu-se la Conservatorul din Atlanta. A urmat liceul Young Harris (din 1905) si Universitatea de Stat din Georgia (din 1912).

Sora lui, Elisabeth, a fost cea care l-a convins ca nu are o fire potrivita pentru o cariera juridica, asupra careia se hotarase, si ca ar fi un comediant de succes. S-a angajat la Electric Theater, unde a continuat sa cante si, in paralel, a devenit membru al grupului 20th Century Fox . In 1913, s-a mutat in Florida, unde a jucat in piese marunte si si-a luat numele de Babe .

In urma unui conflict cu o companie cinematografica de aici, a plecat in Australia. Reintors in SUA, dupa cativa ani, a avut numeroase slujbe ca actor si interpret. S-a angajat la Casa producatoare Path si a devenit foarte popular in serialul Wallingford .

Intre anii 1918 si 1925 a lucrat la Vitagraph ca actor dar si ca regizor de scurtmetraje interpretate de Larry Semon.

In 1925, angajat fiind la Hal Roach , l-a cunoscut pe Stan Laurel si au format celebrul cuplu. Turnarea filmului Duck Soup , in 1927, cu Oliver Hardy si Stan Laurel in roluri principale, a reprezentat pentru regizorii Hal Roach si Leo McCarey revelatia echipei ce avea sa cucereasca imediat inimile publicului. In 1929 comicii aveau deja un palmares de 13 filme. Personajul lui Bran era conceput dupa legea complementaritatii in raport cu Stan cel slab, docil, prostanac, tapul ispasitor al initiativelor dezastruoase ale partenerului sau. Bran a fost mintea limpede a perechii cinematografice, iar aventurile lor comice, de o extrema simplitate, sunt de fapt o inlantuire de gaguri catastrofice, in care cuvintele conteaza mai putin, hazul derivand in principal din situatiile imposibile in care intra cei doi.

Fraza legendara This is another nice mess you ve gotten me into! (Asta e o alta incurcatura in care m-ai...