17. Iubirea este Lumina fericita si dulce care le imbraca pe toate celelalte virtuti, in toate manifestarile lor. Iubirea este caldura tuturor virtutilor, este gustul lor placut, este imbracamintea lor frumoasa, este miezul dulce si fiorul vietii lor si este pretul lor mare si statornic. O inima care isi are temeliile pe acesti munti inalti []17. Iubirea este Lumina fericita si dulce care le imbraca pe toate celelalte virtuti, in toate manifestarile lor.

Iubirea este caldura tuturor virtutilor,este gustul lor placut,este imbracamintea lor frumoasa,este miezul dulce si fiorul vietii lorsi este pretul lor mare si statornic.

O inima care isi are temeliile pe acesti munti inalti si sfinti nu poate ramane ascunsa (Mt 5, 14).

Nu numai frumusetea ei, ci mai ales revarsarile roadelor ei ii vor face pe multi sa-L slaveasca pe Dum-nezeu, vazand-o astfel (Mt 5, 16).18. Din muntele cel mai inalt izvorasc nu numai cele mai puternice, dar si cele mai limpezi ape.

Cei ce locuiesc langa munte nu duc niciodata lipsa de ape proaspete si racoroase, de ape dulci si curate.

Avand izvoare nesecate, muntele revarsa ape din belsug tuturor celor care vin la el si raman acolo.19. Hristos este Nesecatul Rezervor de ape vii care tasnesc in viata vesnica (In 4, 14).

Invataturile Sale dulci si limpezi,nemuritoare si rodnicesunt apele cele vii care invioreaza si intaresc sufletele neincetat,de mii de ani, renascand si primenind mereu viata tuturor.20. O, ce izvoare binecuvantate sunt izvoarele lui Hristos!Credinta lui Hristos care se naste din Cuvantul si din Duhul Sau in sufletele noastre, ce izvor viu si fericit este ea (Rom 10, 17)Dumnezeul Vietii si Prospetimii, invioreaza mereu Biserica Ta cea vie si madularele Tale vii cu aceste izvoare imbelsugate si puternice.

Amin.

Cununile slavite / Traian Dorz. Sibiu: Oastea Domnului, 2006