Cand poporul Israel si-a pierdut increderea in Dumnezeu Cel Care l-a purtat in pustie patruzeci de ani atunci, privind la neamurile din jur, si-a dorit sa aiba si el un imparat ca si toate celelalte neamuri. In urma acestei cereri nestapanite, poorocul Samuel i-a strans pe israeliti inaintea Domnului si le-a pus imparat []Cand poporul Israel si-a pierdut increderea in Dumnezeu Cel Care l-a purtat in pustie patruzeci de ani atunci, privind la neamurile din jur, si-a dorit sa aiba si el un imparat ca si toate celelalte neamuri. In urma acestei cereri nestapanite, poorocul Samuel i-a strans pe israeliti inaintea Domnului si le-a pus imparat pe Saul (I Samuel 11, 17), pentru ca acestia nu mai aveau incredere in Dumnezeu, Cel Care i-a scos din Egipt.

Saul avea multe lupte si mereu era biruitor. Dar o data, cand Domnul L-a trimis sa bata pe Amalec (I Samuel 15, 2-3), el nu a ascultat porunca Domnului. Atunci Domnul l-a lepadat, si un duh rau a venit peste Saul, chinuindu-l. Pana la urma, intr-un razboi cu filistenii, Saul a cazut victima si a murit chiar de sabia lui (I Samuel 31, 3-4).

Iata cum neascultarea nu poate sa ramana nepedepsita de Dumnezeu. De aceea, frati iubiti care am avut parte de chemarea cereasca, sa ne cunoastem locul nostru de nastere duhovniceasca si sa nu ne lasam amagiti de orice fel de invataturi, straine, ce ne fac sa fim apoi neascultatori si fata de frati si fata de Dumnezeu.

Ascultarea este cea mai placuta ofranda pe care un crestin o poate aduce lui Dumnezeu.

Doamne, ajuta-ne sa- i putem aduce si noi, ostasii Tai, aceasta ofranda prea frumoasa. Amin.

Slavit sa fie Domnul!Marin GUGULEANU