S-a intamplat in 31 august 1997: A murit (intr-un accident rutier la Paris) Lady Diana, printesa de Wales, fosta sotie a printului mostenitor Charles al Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord. Diana, Printesa de Wales (Diana Frances, nascuta Spencer) a fost prima sotie a lui Charles, Print de Wales, mostenitorul tronului Regatului []The post S-a intamplat in 31 august 1997 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 31 august 1997 was first posted on august 31, 2020 at 2:57 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 31 august 1997: A murit (intr-un accident rutier la Paris) Lady Diana, printesa de Wales, fosta sotie a printului mostenitor Charles al Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord.

Diana, Printesa de Wales (Diana Frances, nascuta Spencer) a fost prima sotie a lui Charles, Print de Wales, mostenitorul tronului Regatului Unit. Fiii lor, William, Print de Wales si Printul Henry (Harry), sunt al doilea si al treilea in linia de succesiune la tronul britanic. De la casatoria din 1981 pana la divortul din 1996 a fost numita Her Royal Highness The Princess of Wales (Alteta Sa Regala Printesa de Wales), iar dupa divort, Diana, Princess of Wales (Diana, Printesa de Wales). Diana Spencer s-a nascut la 1 iulie 1961, la Sandringham, Marea Britanie, fiind a patra nascuta din cei cinci copii ai familiei lui John Spencer, Viconte de Althorp, devenit ulterior al VIII-lea Conte Spencer si ai sotiei sale, Frances, Vicontesa de Althorp, fosta Onorabila Frances Burke Roche si apoi Frances Shand Kydd. Ceilalti frati ai Dianei erau Lady Sarah Spencer, nascuta in anul 1955, Lady Jane Spencer, nascuta in 1957, John Spencer (nascut la 12 ianuarie 1960 si mort la doar cateva ore de la venirea lui pe lume) si Charles Spencer, nascut in anul 1964. Trebuie mentionat faptul ca, timp de secole, mebrii familiei Spencer au fost apropiati de familia regala britanica, incepand cu secolul al XVII-lea, fiind de mentionat ca bunica Dianei din partea mamei, Ruth Burke Roche, Baroana de Fermoy, a fost prietena si doamna de companie pentru a regina-mama Elisabeta, iar tatal ei a fost ofiter al palatului in perioadele domniei Regelui George al VI-lea si a Reginei Elisabeta a II-a.

Diana a fost botezata la 30 august 1961, la Biserica Sfanta Maria Magdalena, nasul ei fiind John Floyd, director pe atunci al Casei de licitatii Christie s.

In anul 1969, parintii ei divorteaza, iar Diana, alaturi de fratelei ei mai mic, Charles, raman alaturi de mama sa, urmand sa locuiasca in cartierul Knightsbridge, la Londra, alaturi de noul partener al acesteia, Peter Shand Kydd, un afacerist in domeniul tapetului. In iarna acelui an, copiii merg in vizita la tatal lor, de la care nu se vor mai intoarce, un proces de custodie incheindu-se cu ramanerea celor doi copii alaturi de tatal lor.

Diana a frecventat Silfield School din Norfolk, apoi a studiat la Riddlesworth Hall, din acelasi oras.

A fost inscrisa, apoi, la coala de fete West Heath, in Sevenoaks, Kent.

In 1975, tatal primeste titlul de Conte Spencer, iar fiica lui devine Lady Diana Spencer.

In anul 1976, Lordul Spencer se casatoreste cu Raine, Contesa de Dartmouth, cu care Diana nu se intelegea, motiv pentru care ea calatoreste mult prin tara, locuind fie cu tatal ei, in Northamptonshire, fie cu mama ei, in Insula Seil, pe coasta de vest a Scotiei. In anul 1977, Diana a urmat pentru scurt timp cursurile Institutului Alpin Videmanette din Elvetia, perioada in care urmeaza si cursuri de balet, pasiunea ei din adolescenta.

Diana s-a mutat apoi la Londra, in apartamentul nelocuit al mamei sale, iar din anul 1979 a locuit, timp de doi ani, in Kensington, intr-un apartament cumparat de tatal ei, perioada in care devine educatoare. In vara anului 1980, Diana este invitata la un weekend regal, la care se afla si Printul Charles, cel care o cunostea pe Diana de cativa ani, si care avusese o relatie cu sora mai mare a acesteia, Lady Sarah Spencer. Printul se intreseaza in mod serios de Diana, mai ales in contextul in care Casa Regala britanica exercita asupra lui anumite presiuni pentru a-si gasi o partenera stabila de viata, care, desigur, trebuia sa indeplineasca o lista completa de cerinte, cateva dintre acestea fiind: sa fie romano-catolica, sau anglicana, pentru pastrarea randului la succesiune al printului, sa provina din mediul regal sau aristocratic si sa fie virgina. Aici trebuie precizat ca marea dragoste a lui Charles fusese Camilla Parker Bowles, pe care o intalnise la un meci de polo, in anul 1970, care insa nu era considerata de Regina Elisabeta a II-a ca o o potentiala viitoare printesa. Apropierea dintre Diana si Charles s-a aprofundat in urmatoarele luni, culminand cu prezentarea ei, la Balmoral, reginei Elisabeta a II-a.

La 6 februarie 1981, Charles o cere pe Diana in casatorie, iar logodna devine oficiala la 24 februarie, in acelasi an. Unele surse afirma ca dupa anuntarea logodnei dintre cei doi, Casa Regala ar fi vrut sa se asigure ca viitoarea mireasa putea avea copii, astfel ca Diana ar fi fost supusa unor controale de specialitate amanuntite. A urmat, la 29 iulie 1981, o nunta de vis, desfasurata la Catedrala St. Paul, un eveniment care, se spune, a avut o audienta de 750 de milioane de persoane, la nivel mondial. Diana devenita Alteta sa regala printesa consoarta a lui Charles Philip Arthur George, printesa de Wales si contesa de Chester, ducesa de Cornwall, ducesa de Rothesay, contesa de Carrick, baroana de Renfrew, Lady a Insulelor si printesa de Scotia , o tanara aparent firava, intra, la doar 20 de ani, definitiv, in atentia lumii, dar si in sfera de preocupari a tabloidelor britanice, care aveau sa se dovedeasca nemiloase in raport cu viata ei privata. La 21 iunie 1982, se naste primul copil al celor doi, printul William, iar la 15 septembrie 1984, apare pe lume printul Henry de Wales. Diana a fost o mama extrem de devotata, extrem de atenta si de iubitoare cu copii sai, fiind cea care se preocupa de studiile lor, de modul in care se imbracau, ba chiar si de organizarea timpului lor liber, indatoririle ei publice fiind organizate in functie de programul celor doi micuti. In paralel, opinia publica constata cu surprindere ca nevoia de afectiune a tinerei printese din partea partenerului ei era practic ignorata, relatia de vis a cuplului britanic, devenind o experienta din ce in ce mai dureroasa pentru ea, iar vestitii paparazzi au adancit, prin agresivitatea lor, starea de depresie a Dianei. Tabloidele aveau si creau subiecte care faceau senzatie la nivelul opiniei publice, tocmai pe seama suferintei ei. Printesa de Wales si-a urmat indatoririle ce au decurs din rolul ei oficial, implicandu-se mai ales in sustinerea pentru proiecte si activitati caritabile, asumandu-si inclusiv rolul de patronare a unor organizatii ce luptau impotriva urmarilor unor maladii sau a altor probleme mai generale din domeniul sanatatii. In aprilie 1987, Printesa de Wales a fost una dintre primele celebritati marcante care a fost fotografiata atingand o persoana infectata cu HIV, contributia ei la schimbarea perceptiei opiniei publice in privinta bolnavilor cu...