S-a intamplat in 2 septembrie 31 i. Hr.: Batalia navala de la Actium (Grecia) dintre fortele militare ale lui Marcus Antonius si Cleopatrei, condusa de generalul Agrippa pe de o parte, si cele ale lui Octavian Augustus, pe de alta parte. Batalia navala de la Actium a reprezentat o batalie decisiva intre urmasii []The post S-a intamplat in 2 septembrie 31 i. Hr. appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 2 septembrie 31 i. Hr. was first posted on septembrie 2, 2020 at 12:43 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 2 septembrie 31 i. Hr.: Batalia navala de la Actium (Grecia) dintre fortele militare ale lui Marcus Antonius si Cleopatrei, condusa de generalul Agrippa pe de o parte, si cele ale lui Octavian Augustus, pe de alta parte. Batalia navala de la Actium a reprezentat o batalie decisiva intre urmasii lui Iulius Caesar. Acestia erau Gaius Iulius Caesar Octavian(nepotul lui Caesar) si un general al lui Caesar, Marcus Antonius. Batalia a avut loc in apropierea insulei Levkas, la Actium in vestul Greciei pe data de 2 septembrie 31 i. Hr.. Aceasta batalie a marcat sfarsitul republicii romane si a reprezentat actul de nastere al Imperiului Roman. Aceasta lupta a fost considerata printre cele mai mari batalii navale ale antichitatii. Batalia s-a incheiat cu victoria zdrobitoare a lui Octavian Augustus, care a profitat de victorie si a ajuns sa controleze intreaga putere la Roma. Dupa moartea lui Caesar in anul 44 i.

Hr.conducerea la Roma a fost asigurata de catre un al doilea triumvirat, format din Marcus Antonius, Octavian Augustus si M. Aemilianus Lepidus. Prin aceasta intelegere Marcus Antonius primea Orientul, Octavian Augustuslua Occidentul, iar Lepidus administra Africa. Intr-o prima faza Octavian il elimina pe Lepidus. In acelasi timp Marcus Antoniusse aliaza cu Cleopatra regina Egiptului. In aceste coditii un conflict intre Octavian Augustus si Marcus Antonius devine inevitabil. Astfel in anul 33 i. Hr izbucneste un razboi civil intre Octavian Augustus sprijinit de Senatul Roman si Marcus Antonius sprijinit de regina Cleopatraregina Egiptului, cu aceasta fiind de altfel si casatorit. In conditiile in care Senatul Roman declarase razboi Egiptului, fiecare dintre parti aveau nevoie de superioritatea navala: Octavian Augustus pentru a primii provizii si intariri din Italia, iar adversarul sau pentru a traversa Marea Adriatica si a invada Italia. In cursul anului 31 i. Hr Marcus Antonius care isi stabilise cartierul general in Pelopones pierde treptat legatura cu provinciile din Orient din cauza blocadei puse la cale de catre Octavian Augustus si generalul sau Marcus Vispasianus Agrripa. Marcus Antonius si Cleopatra aveau doua variante la dispozitie: o prima varianta insemna abandonarea flotei de pe mare si cautarea unui refugiu in Macedonia, unde existau alti aliati ai lui Marcus Antonius; a doua varianta era strangerea vaselor de razboi ramase si incercarea unui atac pe mare, actiune urmata de adunarea unei alte armate in Egipt. Marcus Antonius a ales a doua varianta sperand in obtinerea unui rezultat favorabil. In aceste conditii a avut loc batalia navala de la Actium pe data de 2 septembrie, anul 31 i. Hr. In cealalta tabara se aflaOctavian Augustus sprijinit de catre o mare parte din Senatul roman, acesta dorind o confruntare pe mare, fiind incurajat si de faptul ca beneficia de un foarte bun general pe mare: Marcus Vispasianus Agrripa. Pentru atingerea acestui scop Agrripa a taiat caile de...