S-a intamplat in 15 septembrie 1538: Instaurarea dominatiei otomane asupra Moldovei. tefan Lacusta a fost numit domn de catre sultan si a preluat efectiv domnia la 18 septembrie. tefan Lacusta a domnit in Moldova in perioada 1538-1540. A primit porecla de Lacusta chiar de la contemporanii sai si ea se datoreaza unei pustiitoare invazii de lacuste []The post S-a intamplat in 15 septembrie 1538 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 15 septembrie 1538 was first posted on septembrie 15, 2020 at 2:54 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 15 septembrie 1538: Instaurarea dominatiei otomane asupra Moldovei. tefan Lacusta a fost numit domn de catre sultan si a preluat efectiv domnia la 18 septembrie. tefan Lacusta a domnit in Moldova in perioada 1538-1540. A primit porecla de Lacusta chiar de la contemporanii sai si ea se datoreaza unei pustiitoare invazii de lacuste care a lovit Moldova. tefan Lacusta este nepotul lui Stefan cel Mare, casatorit cu Margaretta Dragffy, fiica Voievodului Transilvaniei. Este primul domnitor moldovean numit de turci, fara consultarea Sfatului domnesc. Stefan Lacusta este primul domnitor dupa instaurarea dominatiei turcesti asupra Moldovei.

Tot atunci, in 1538, otomanii au ocupat Tighina, transformand-o in raia si rebotezind-o Bender. Turcii au pus stapanire si pe Basarabia (=Bugeac), asezand aici pe tatari. Unii...