S-a intamplat in 20 septembrie 1934: S-a nascut actrita italiana de film Sophia Loren. Sophia Loren, pe numele la nastere Sophia Villani Scicolone, s-a nascut la 20 septembrie 1934, intr-un cartier sarac din Roma. Tatal ei, Riccardo Scicolone, a refuzat sa se casatoreasca cu mama ei, Romilda Villani, dar a permis Sophiei si surorii sale []The post S-a intamplat in 20 septembrie 1934 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 20 septembrie 1934 was first posted on septembrie 20, 2020 at 2:15 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 20 septembrie 1934: S-a nascut actrita italiana de film Sophia Loren. Sophia Loren, pe numele la nastere Sophia Villani Scicolone, s-a nascut la 20 septembrie 1934, intr-un cartier sarac din Roma. Tatal ei, Riccardo Scicolone, a refuzat sa se casatoreasca cu mama ei, Romilda Villani, dar a permis Sophiei si surorii sale mai mici, Maria, sa preia numele lui. La varsta de patru ani mama s-a mutat cu cele doua fiice la Pozzuoli, o suburbie saraca din Napoli.

In perioada 1939 1944, Sophia a suferit de spaima si de greutatile inerente ale razboiului, Napoli fiind unul din obiectivele cele mai des bombardate. In aceasta perioada mama lor a incercat sa-si sprijine familia, cantand la pian in cafenelele locale, insa familia a trecut prin situatii diperate, cu lipsuri alimentare crunte.

Astfel, in cadrul unuia dintre locurile de munca, bunica Luisa a vandut lichior de cirese facut in casa, in timp ce Romilda canta la pian, Maria canta vocal, iar Sophia spala vasele si servea soldatii. Pub-ul respectiv a devenit astfel o afacere de succes. Despre copilaria sa Sophia avea sa declare peste ani: Cand am fost copil, teama era la ordinea zilei in viata mea: teama de a nu avea ce sa mananc, teama de a fi tachinata de alti copii la scoala din cauza ca eram fiica nelegitima, si in mod special, teama de bombele uriase care apareau pe deasupra capetelor si cadeau din cer in explozii letale. In anii scolii, Sophia isi descopera pasiunea pentru lumea cinematografiei, petrecand o mare parte din timpul ei liber la vizionarea de filme.

Desi in copilarie avea un fizic firav, in anul 1948 ea devenise o tanara uimitoare, cu trasaturi fizice remarcabile, iar mama ei a inscris-o la concursul de frumusete Regina marii , unde a fost aleasa una din cele douasprezece concurente Printese ale Marii , din peste 200 de candidate.

Dupa razboi, mama impreuna cu cele doua fiice revin la Roma, iar Sophia si mama sa au primit locuri de munca ca rezerve in filme precum Bluebeard sSix Wives si Quo Vadis (lansat in 1951). Sophia a lucrat in paralel ca model pentru revistele de benzi desenate fumetti , intruchipand de cele mai multe ori personaje de etnie roma. In aceasta perioada, Sophia era cunoscuta sub numele de Sofia Lazzaro.

In anul 1951, Sophia s-a clasat pe locul secund la concursul de frumusete Miss Roma , unde s-a intalnit cu producatorul de film Carlo Ponti (care le descoperise anterior si pe Alida Valli si Gina Lollobrigida), acesta fiind unul dintre membrii juriului. In anul 1952, Ponti ii ofera Sophiei primul ei rol important in La Favorita , iar curand cei doi aveau sa devina foarte apropiati, desi Ponti era casatorit, cu doi copii si cu 24 de ani mai varstnic decat Sophia.

A jucat apoi in roluri care subliniau voluptatea sa fizica, chiar si topless in filmul Two Nights with Cleopatra (1953) si in It sHim Yes! Yes! , pelicula considerata acceptabila pentru marile ecrane europene din acea perioada, insa in Marea Britanie si America scenele fierbinti au fost cenzurate. Acestea sunt singurele doua filme in care Sophia a aparut nud, mai ales fiindca ea declara ca nu se simtea confortabil cand se expunea astfel in fata camerei. Tot in anul 1953, primeste numele de scena de Sophia Loren, dar si primul ei rol principal, intr-o versiune a Aidei de Verdi, iar un an mai tarziu participa la un casting, la invitatia lui Vittorio De Sica, pentru pelicula The Gold of Naples . De Sica este primul care a privit talentul ei actoricesc formidabil dincolo de femeia de 20 de ani cu un fizic absolut formidabil. El a fost cel care a sfatuit-o sa nu ia lectii de actorie, intuind ca talentul ei natural avea sa creeze roluri remarcabile pentru lumea cinema-ului. De fapt Sophia avea sa recunoasca ulterior ca (De Sica) a fost scoala mea, profesorul meu, mentorul meu, tot ce ce am avut nevoie. Lui ii datorez cu adevarat tot ce am reusit in aceasta profesie . Tot in anul 1954, Alessandro Blasetti ii distribuie pe Sophia, De Sica si Marcello Mastroianni in filmul Too Bad She sBad , acelasi trio fiind si pe afisul unei alte productii de succes, din anul 1955 The Miller sWife .

Incet, incet, Sophia a devenit o celebritate in Europa, insa pentru accesul la Hollywood a avut de luptat cu Gina Lollobrigida, intr-o rivalitate cunoscuta la acea vreme sub numele de The Battle of the Bosoms .

In 1957, Sophia debuteaza in America in pelicula Boy On A Dolphin . Desigur cinefilii isi aduc aminte de scena din film in care ea merge prin apa oceanului cu rochia uda lipita de corp In timp ce filma la Lucky to be a woman , Carlo i-a sugerat sa isi testeze abilitatea in roluri in limba engleza. Astfel lingvistul Sarah Spain a devenit profesorul ei personal, iar Sophia a folosit orice moment liber pentru studiu. Nu dupa multa vreme, regizorul american Stanley Kramer s-a aratat interesat de Sophia pentru rolul principal...