S-a intamplat in 20 septembrie 1862: S-au inaugurat cursurile colii Militare, la Bucuresti, intr-o cladire noua de pe Ulita Targovistei (in prezent Calea Grivitei, in imobilul unde astazi functioneaza Universitatea Nationala de Arte si in caminele ASE cu intrarea din Str. Mihail Moxa).

La festivitatea de deschidere, domnitorul Alexandru Ioan Cuza spunea: Sunt fericit de a []The post S-a intamplat in 20 septembrie 1862 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 20 septembrie 1862 was first posted on septembrie 20, 2020 at 1:43 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 20 septembrie 1862: S-au inaugurat cursurile colii Militare, la Bucuresti, intr-o cladire noua de pe Ulita Targovistei (in prezent Calea Grivitei, in imobilul unde astazi functioneaza Universitatea Nationala de Arte si in caminele ASE cu intrarea din Str. Mihail Moxa).

La festivitatea de deschidere, domnitorul Alexandru Ioan Cuza spunea: Sunt fericit de a prezida astazi inaugurarea unei singure scoli militare a Romaniei, unde intaia oara se gasesc impreuna elevi de dincoace si de dincolo de Milcov . In anul 1866, datorita faptului ca un incendiu distruge localul din Bucuresti, coala este mutata la Iasi, in casele lui Grigore Ghica Deleanu de pe strada Copou. In 1872 ea revine la Bucuresti in vechea sa cladire.

In anul 1861, prin Inaltul Ordin de Zi nr. 204 din 22 iulie, colile militare din Iasi si Bucuresti sunt contopite intr-una singura, cu sediul la Bucuresti. Lt. col. de stat major Eugene Lamy, sef al misiunii franceze, elaboreaza Regulamentul colii militare din Bucuresti , aprobat de domnitor la 30 martie 1862. Acest regulament mentine o parte din vechile reglementari, dar introduce si elemente noi din regulamentul de functionare a colii militare de la Saint Cyr. Elaborat, dupa cum arata ministrul de razboi, in raportul catre domnitor, cu scopul sa fie bine precizate datoriile fiecaruia si sa se determine un cadru de invatatura din care sa rezulte indoitul scop de a dobandi ofiteri de linie si pentru armele speciale . Regulamentul cuprinde 11 titluri si 191 de articole, in care se precizeaza: scopurile scolii, personalul, consiliul de studii, conditiile de admitere, programele de invatamant, cazarea, hranirea, disciplina, iesirea in taberele de instructie etc. Admiterea in scoala se face pe baza de concurs, iar perioada de scolarizare este de cinci ani. Noul regulament de functionare, publicat si intrat in vigoare in anul 1862, prevede ca elevii trebuie sa-si insuseasca...