S-a intamplat in 19 septembrie 1952: Charles Chaplin a primit interdictia de a mai intra pe teritoriul SUA. Considerat unul dintre cele mai mari staruri de cinema ale secolului 20 actor, regizor, scenarist, compozitor si producator de film Charles Spencer Chaplin Jr. s-a nascut pe 16 aprilie 1889 la Londra, intr-o familie de []The post S-a intamplat in 19 septembrie 1952 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 19 septembrie 1952 was first posted on septembrie 19, 2020 at 4:29 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 19 septembrie 1952: Charles Chaplin a primit interdictia de a mai intra pe teritoriul SUA. Considerat unul dintre cele mai mari staruri de cinema ale secolului 20 actor, regizor, scenarist, compozitor si producator de film Charles Spencer Chaplin Jr. s-a nascut pe 16 aprilie 1889 la Londra, intr-o familie de actori si cantareti de talie modesta. Desi parintii sai au divortat inainte ca Charles sa implineasca trei ani, se pare ca activitatea lor si-a pus amprenta asupra destinului sau artistic.

Copilaria lui Chaplin a fost marcata de o saracie crunta, lucru ce a influentat puternic creatia sa, in special personajele din primele filme pe care le-a regizat. Tatal lui Chaplin, Charles Chaplin Sr., era alcoolic si nu a prea avut contact cu fiul sau, cu toate ca acesta si fratele sau vitreg au locuit cu tatal lor si concubina lui la adresa 287 Kennington Road, unde in ziua de azi poate fi gasita o placa comemorativa. Cei doi frati vitregi au locuit acolo, in timp ce mama lui Chaplin, care era bolnava mintal, a fost internata la un azil.

Tinerii frati Chaplin au avut o relatie stransa pentru a putea supravietui. Din cauza problemelor, au fost nevoiti sa abandoneze scoala si au inceput sa joace in spectacole de vodevil. Acestia au urmat cariera muzicala si au dovedit un talent actoricesc natural. Cand a urcat prima data pe o scena, Chaplin avea doar 10 ani si facea parte dintr-un grup de dansatori in saboti numit Eight Lancashire Lads.

Inceputurile extrem de saracacioase ale lui Charlie Chaplin fac din povestea sa, drumul de la mizerie la bogatie, cea mai rapida ascensiune din istoria Hollywood-ului. i-a inceput viata ca un copil fara adapost, muncitor la atelier si neavand un ban in buzunar si a ajuns sa aiba o avere de mai multe milioane de dolari.

In 1908, Charlie Chaplin s-a alaturat unei companii teatrale din care facea parte si Arthur Stanley Jefferson, devenit mai tarziu celebrul Stan Laurel. Acestia au fost colegi de camera intr-o pensiune. In 1912, trupa condusa de Fred Karno a plecat intr-un turneu in Statele Unite. Stan s-a intors in Anglia, dar Chaplin a decis sa ramana in SUA. Charlie Chaplin a fost un actor de exceptie, pasionat de mima, care a imbinat intr-un mod unic drama si comedia, de-a lungul carierei sale.

Primele filme ale lui Chaplin au fost facute pentru studiourile Keystone, unde si-a dezvoltat personajul Vagabondul si a invatat foarte repede arta cinematografica.

Pe 2 februarie 1914, Charlie Chaplin isi facea debutul in filmul scurt Making a Living. Celebrul sau personaj Vagabondul (The Tramp) avea sa apara pentru prima oara in fata publicului cinci zile mai tarziu, pe 7 februarie 1914, odata cu lansarea peliculei Kid Auto Races at Venice. El a inventat costumul vagabondului dupa ce producatorul de la Keystone, Mark Sennett i-a cerut sa preia o costumatie de comedie , conform autobiografiei lui Chaplin, unde acesta povesteste:Personajul Vagabondul (cunoscut ca Charlot in Franta si tarile francofone, Italia, Spania, Portugalia, Grecia, Romania, Carlitos in Brazilia si Argentina, si Vagabond in Germania) s-a bucurat de o popularitate deosebita in audientele de cinema. Amatorilor de film le-a placut acest nou personaj vesel, chiar daca criticii l-au catalogat uneori drept vulgar. Chaplin a fost apoi lasat sa isi redacteze si regizeze propriile filme. El a realizat 34 scurt-metraje in primul sau an.

In 1915, Chaplin a semnat un contract mult mai favorabil cu studiourile Essanay, unde si-a imbunatatit in continuare talentele artistice, adaugand noi nivele si adancimi stilului Keystone. Majoritatea filmelor de la Essanay au fost mai ambitioase, avand o lungime dubla fata de cele de la Keystone.

In anul 1916, Charlie a semnat un contract cu Corporatia Filmului Mut pentru fabuloasa suma de 670,000 de dolari pe an. Acest lucru l-a facut unul dintre cei mai bine platiti oameni din lume. Prin comparatie, presedintele SUA era platit cu aproximativ 75,000 de dolari in acea perioada. Prin prisma noului contract, Chaplin chiar trebuia sa munceasca pentru ceea ce castiga. Se stipula ca trebuia sa lanseze doua filme noi in decurs de o luna. Chaplin a fost una dintre personalitatile cele mai creative si influente din epoca filmului mut. A fost primul actor care a aparut pe coperta celebrei reviste Time , in data de 6 iulie 1925. Se spune ca in anii 20 era cel mai cunoscut om din lume.

Frenezia Vagabondului papusi, reviste comice, chiar si cocktailuri i-a sporit considerabil averea. Unii dintre admiratorii sai celebri au fost George Bernard Shaw, Marcel Proust si Sigmund Freud. Printre actorii care au recunoscut ca au fost puternic influentati...