Efeseni 6, 10-17 avand mijlocul vostru incins cu adevarul si imbracandu-va cu platosa dreptatii Adevarul este unul singur, iar acela este din Hristos si este Insusi Hristos. De altfel, Mantuitorul a zis: Eu sunt Calea, Adevarul si Viata Oamenii sinceri si curati la suflet nu iubesc minciuna de nici un fel. Ce stari fericite se []Efeseni 6, 10-17avand mijlocul vostru incins cu adevarul si imbracandu-va cu platosa dreptatii Adevarul este unul singur, iar acela este din Hristos si este Insusi Hristos. De altfel, Mantuitorul a zis: Eu sunt Calea, Adevarul si Viata Oamenii sinceri si curati la suflet nu iubesc minciuna de nici un fel. Ce starifericite se pot trai in preajma unor astfel de oameni! Cu ei nu te temi ca vei fi inteles gresit si nu gasesti in inima lor prejudecati sau viclenii. Iar acesti Oameni (cu O mare), care stiu sa se comporte atat de minunat fata de semenii lor, acelasi respect il au si fata de Sfantul Cuvant al lui Dumnezeu, ei neputand sa interpreteze gresit Sfintele Scripturi, pentru ca sinceritatea si bunul-simt merg mana-nmana cu smerenia, care le crede pe toate asa cum ni le-a lasat Dumnezeu prin trimisii Sai, Sfintii nostri Parinti si inaintasi, fara sa ispiteasca taine care nu tin de mintea omeneasca.

Numai in astfel de inimi curate poate sa salasluiasca Adevarul.

Putem intelege, din cele ce ne spune Sfantul Apostol Pavel, ca cel mai important lucru pentru un luptator este sa fie bine incins, si nu este altceva mai potrivit in acest sens decat Adevarul, adevarul cel unic, invatatura sanatoasa, si nu un adevar oarecare sau mai multe adevaruri.

Adevarul despre care vorbim nu este cel marturisit numai cu vorba si in vremurile cele bune, ci este Adevarul marturisit si atunci cand imprejur este numai minciuna, atunci cand El si purtatorii Lui sunt prigoniti in diferite feluri. Acesta este adevarul care trebuie sa incinga mijlocul credinciosului luptator.

Adevarul cand il ai,se cunoaste-n ochi si-n grai,ca-s privirile senine, fara teama, nici rusineAdevarul cand il tii, drept te duci si drept revii,nu ti-s caile sucite, ci-s...