Dumnezeul nostru este Dumnezeul randuielii, al ordinii, al disciplinei si statorniciei. El a randuit de la Inceputul Creatiunii, in toate lucrurile vazute si nevazute, ordinea, ierarhia si disciplina, in chip statornic si etern. Cand a despartit lucrurile si cand a creat fiintele, asezandu-le in ordine, fiecare dupa familia sa, Dumnezeu arata fiecarei familii datoria sa []Dumnezeul nostru este Dumnezeul randuielii, al ordinii, al disciplinei si statorniciei.

El a randuit de la Inceputul Creatiunii,in toate lucrurile vazute si nevazute,ordinea, ierarhia si disciplina,in chip statornic si etern.

Cand a despartit lucrurile si cand a creat fiintele, asezandu-le in ordine, fiecare dupa familia sa,Dumnezeu arata fiecarei familii datoria sa si scopul sau. Oranduirile lui Dumnezeu au ramas vesnice.

Toate cele care au ramas in ascultare de El si-au pastrat fiinta si miscarea potrivit indrumarilor Sale de la Inceput (Ps. 104, 5-30).

Dumnezeu a randuit in Vechiul Asezamant aceeasi asezare intre semintiile care alcatuiau poporul Sau.

El a poruncit ca fiecare semintie sa-si aiba steagul ei, oastea ei, ierarhia si disciplina ei.

El a poruncit ca fiecare din fiii poporului Sau sa-si aiba locul sau statornicsi indrumatorii de care trebuiau sa asculte,si steagul sub care trebuiau sa lupte pana la moarte.

In cartea Numeri, cap. 2, Cuvantul Domnului arata cat de amanuntit era asezata aceasta randuiala si cat de intocmai era pastrata, dupa porunca lui Dumnezeu, in poporul lui Israel.

Nici o abatere de la aceasta disciplina nu era permisa, ci era pedepsita cu moartea (Num. 1, 51; 3, 10; 16, 40).

Core, Datan si Abiram vor fi o vesnica pilda impotriva oricarei razvratiri (Num. 16, 1-40; Rom. 1, 18; Col. 3, 6). Dumnezeu a asezat si in Biserica lui Hristos ierarhia de care toti trebuie sa ascultam (1 Cor. 12, 28; Efes. 4, 11; Evrei 13, 17).

Dumnezeu a asezat si in randurile credinciosilor Sai, fiecaruia, familia si ceata lui (1 Cor. 15, 23; Efes. 3, 15). i El Insusi a poruncit fiecaruia sa nu-si paraseasca fratii (Evrei 10, 25).

Sa nu-si calce legamantul dintai (1 Tim. 5, 12).

Sa nu-si paraseasca invatatura de la inceput (1 Ioan 2, 24).

Sa nu primeasca si sa nu urmeze pe cei care fac dezbinari si tulburare impotriva invataturii primite intai,sa nu primeasca si sa nu urmeze nici pe cei care le aduc o alta evanghelie, adica o alta intelegere, deosebita, asupra invataturii si a credintei lor.

Blestemandu-i si pe cei care o ducsi pe cei care o primesc (Gal. 1, 8-9 si 5, 12; Rom. 16, 17-18; 2 Ioan 10, 11). Frate ostas al Domnului, de acest dumnezeiesc adevar trebuie sa ne patrundem fiecare din noi:Dumnezeu a randuit pentru noi steagul acesta si Oastea aceasta in care ne-a chemat si ne-a poruncit sa-I slujim si sa iesim la luptele Lui. In ea ni s-a dat fagaduinta mantuirii, calea mantuirii, slujba mantuirii, si in ea trebuie sa ne-o ducem pana la moarte.

Nici unul dintre noi n-avem dreptul sa n-ascultam sau sa parasim calea asta pentru alta.

Nici unul dintre noi n-avem nici o dezvinovatire si nici o iertare daca n-ascultam si daca o parasim.

Nici unul dintre noi nu va fi crutat de mania lui Dumnezeu, care este gata sa pedepseasca orice razvratire si pe oricine tulbura armonia si unitatea familiei Domnului in care a venit si in care sta (Gal. 5, 10).

Pentru fiecare din noi are...