De obicei, ori de cate ori unui om i se pare ca este lovit pe nedrept, ori barfit si invinuit fara temei, ori judecat si osandit pe nedreptate, acel om, indata, este ispitit sa alerge la aparare si la razbunare, la dreptate si la despagubire. Numai cel cu adevarat credincios, al carui cuget este []De obicei, ori de cate ori unui om i se pare ca este lovit pe nedrept,ori barfit si invinuit fara temei,ori judecat si osandit pe nedreptate,acel om, indata, este ispitit sa alerge la aparare si la razbunare, la dreptate si la despagubire.

Numai cel cu adevarat credincios, al carui cuget este si se straduieste sa fie curat inaintea lui Dumnezeu, numai acela va face altfel.

Numai acesta, simtindu-se adanc nedreptatit, nu va alerga la dezvinovatiri sau la judecati, nici nu va alerga la cearta si la revansa,ci va alerga la rugaciune.

Va spune: Doamne, ai mila de fratele meu care m-a vorbit de rau, nefiind eu vinovat,caci sufletul lui s-a acoperit de vina unei judecati nedrepte! (Ioan 8, 15). Iar daca va avea totusi o vina, atunci se va ruga: Doamne, merit sa ispasesc in felul acesta vina mea chiar daca n-ar fi atat de mare si n-ar merita o asa de aspra judecata caci, daca sufar pe nedrept, ispasind-o aici, nu-mi va mai fi judecata Dincolo! (1 Tim. 5, 24).

Adevaratul credincios va alege totdeauna alergarea la rugaciune.

Acolo, stand la picioarele Domnului, inima lui se va linisti si gandurile sale limpezite vor gasi masura rabdarii, a tacerii si a raspunsului sau la invinuirile aduse.

In rugaciune va afla calea cea buna pe care trebuie s-o urmeze fata de cei care au raspandit si raspandesc lucruri neadevarate despre dansul.

Va capata puterea de a-i intelege si de a-i ierta pe toti vrajmasii si barfitorii sai. i va capata mila si iubire pentru ei. Intarit si rasplatit de aceste simtaminte, nu va dori o mai mare multumire ca iertarea si iubirea si nu va mai alerga dupa alta.

Deplin incredintat ca Domnul ii va face odata dreptate, aparand cauza sa si aratandu-i nevinovatia, credinciosul asteapta linistit si rabda linistit.

Singura lui durere este pentru soarta barfitorului sau, care, mai curand sau mai tarziu, daca nu se trezeste din starea lui cea rea, va purta osanda pentru nelegiuirea pe care o face. O, ce fericita este inima care e totdeauna gata sa alerge la rugaciune!Care, ori de cate ori este lovita si barfita, nedreptatita si pagubita,sau inselata, amenintata sau zdrobita,alearga indata la rugaciunesi isi cauta la picioarele Crucii lui Hristos linistirea si vindecarea, mangaierea si despagubirea, apararea si dreptatea ei!O, ce minunat stie Harul Domnului nostru Iisus Hristos sa-i dea inimii rugatoare toate acestea, impreuna cu cea mai negraita si mai dulce bucurie a dragostei Lui rasplatitoare! Draga suflet cititor,eu stiu ca si tu ai fost de multe ori lovit si barfit pe nedrept,dar nu stiu de cate ori ai alergat...