i a treia zi s-a facut nunta in Cana Galileii si era si mama lui Iisus acolo. i a fost chemat si Iisus si ucenicii Sai la nunta. i sfarsindu-se vinul, a zis mama lui Iisus catre El: Nu mai au vin. A zis ei Iisus: Ce ne priveste pe mine si pe tine, femeie? [] i a treia zi s-a facut nunta in Cana Galileii si era si mama lui Iisus acolo. i a fost chemat si Iisus si ucenicii Sai la nunta. i sfarsindu-se vinul, a zis mama lui Iisus catre El: Nu mai au vin. A zis ei Iisus: Ce ne priveste pe mine si pe tine, femeie? Inca n-a venit ceasul Meu. Mama Lui a zis celor ce slujeau: Faceti orice va va spune (Ioan 2, 1-5).

Prin cuvintele: Faceti orice va va spune , Maica Domnului ne constientizeaza pe toti ca, fara ascultarea de El, nimic nu se poate face. Ca Mama a Fiului lui Dumnezeu, nu a spus: Faceti ce va voi spune eu cum de multe ori spunem noi , ci orice va va spune El. Acela trebuie sa creasca, iar eu sa ma micsorez (Ioan 3, 30).

Uitandu-ne cu atentie la vremurile de acum, vedem ca omenirea intreaga este bulversata si dezbinata. Odata cu venirea acestei plagi peste omenire, dezbinarea si dezorientarea s-au adancit si mai mult. Unii sunt plini de frica fata de moarte si fata de aceasta molima ce bantuie intreaga lume. Daca tusesc un pic, daca-i ustura in gat etc., tremura de frica, nu cumva sa se fi infectat cu virusul. Asta este exagerarea fricii de moarte, care duce la depresie, din cauza lipsei de incredere in Dumnezeu. In extrema cealalta, sunt altii plini de indiferenta si incapatanare, care zic: Eu nu cred ca este virusul acesta atat de grav cum ne spun medicii si autoritatile Totul este o politica de a baga frica in oameni Eu n-am vazut pe nimeni sa moara din cauza asta. Toate sunt prostii Atitudinea asta as numi-o o orbire sau chiar o incapatanare orbeasca. i Faraon s-a incapatanat sa nu creada in plagile pe care le trimetea Dumnezeu peste poporul Egipt. i stim cu totii urmarileAcum suntem cam in situatia celor cu nunta din Cana. Unii din noi am ramas fara vinul credintei, altora, din lipsa smereniei, li s-a alterat, a fermentat si da pe dinafara, improscand in dreapta si-n stanga cu tot felul de argumente conspirationiste. Dar, Maica Domnului care nu lipseste din nicio imprejurare a vietii noastre ne porunceste si noua: Faceti orice va va spune El! In situatia actuala, oare ce-ar putea sa...