din vorbirea fratelui Arcadie Nistor la adunarea de Rusalii de la Sibiu 10 iunie 1984 () Dulcele Tata din ceruri ne-a iubit atat de mult si, in dragostea Sa, L-a trimis pe Fiul Sau pentru noi, ca Jertfa de ispasire pentru pacatele noastre, pentru ca oricine va crede in El sa nu piara, ci []din vorbirea fratelui Arcadie Nistorla adunarea de Rusalii de la Sibiu 10 iunie 1984() Dulcele Tata din ceruri ne-a iubit atat de mult si, in dragostea Sa, L-a trimis pe Fiul Sau pentru noi, ca Jertfa de ispasire pentru pacatele noastre, pentru ca oricine va crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. Multumim lui Dumnezeu pentru mormantul acesta sfant. Multumim pentru parintele nostru sufletesc pe care El l-a trimis la noi; si datorita caruia suntem astazi aici si suntem in starea aceasta.

Sa citim impreuna un cuvant din Cuvantul lui Dumnezeu, din Evanghelia de la Ioan, din capitolul 1, versetul 6: A venit un om trimis de Dumnezeu. Numele lui era Ioan. El a venit ca martor, ca sa marturiseasca despre lumina, pentru ca toti sa creada prin el. Nu era el lumina, ci el a venit ca sa marturiseasca despre lumina. Lumina aceasta era adevarata lumina, care, venind in lume, lumineaza pe orice om .

Dumnezeu este Tatal nostru. Tatal nostru bun, Tatal nostru iubitor, Care ne iubeste. i, in dragostea Sa, El nu l-a lipsit niciodata pe om pe pamantul acesta de lumina, de Cuvantul Sau. De aceea spune Evanghelistul Ioan ca A venit un om trimis de Dumnezeu. Numele lui era Ioan . i acesta despre care spune aici Evanghelia era Ioan Botezatorul. El a venit ca sa marturiseasca despre lumina, pentru ca toti sa creada prin el. Prin cuvantul sau, prin marturisirea pe care el avea s-o faca.

Dar inainte de-a face aceasta marturisire, a cautat sa pregateasca calea pentru venirea Lui. De aceea a inceput cu viata morala, cu trezirea sufleteasca, cu parasirea pacatului si intoarcerea la Dumnezeu. i, cand a venit clipa aceea, el a strigat, ca sa auda toti: Iata Mielul lui Dumnezeu, Care ridica pacatele lumii .

Dumnezeu a trimis mereu oameni de-ai Sai. I-a trimis in lume; i-a trimis la oameni; i-a trimis la noi.

A venit un om trimis de Dumnezeu. Numele lui era Iosif. El a fost trimis in Biserica noastra, a fost trimis la neamul nostru; el a fost trimis la noi. Noi traiam departe, fara de Dumnezeu. Nu-L cunosteam. [Eram] rataciti, dusi de patimi, de pofte. Dar el a venit ca sa marturiseasca despre lumina. Caci fara de lumina nu se poate face un lucru bun si curat. Cum este scris in Evanghelia de la Luca, unde se vorbeste despre fiul cel pierdut, despre oaia cea pierduta si despre banul cel pierdut. Dupa oaia cea pierduta a plecat pastorul si-a cautat-o pana a gasit-o si a adus-o inapoi. Fiul risipitor s-a intors el. Dar banul cel pierdut nu era nici pe camp pierdut, nici pe drumuri; era pierdut in...