Cele patru metacompetente de care avem nevoie pentru ceea ce ne asteapta in viitor mentalitatea de antreprenor MENTALITATEA DE ANTREPRENOR Stilul de gandi ca un antreprenor, care nu e un mare rezolvitor de probleme, e un descoperitor de oportunitati. Toate scolile sunt setate sa formeze rezolvitori de probleme. Scoala iti da probleme, de matematica, []The post Cele patru metacompetente de care avem nevoie pentru ceea ce ne asteapta in viitor mentalitatea de antreprenor appeared first on Jurnal Spiritual.

Cele patru metacompetente de care avem nevoie pentru ceea ce ne asteapta in viitor mentalitatea de antreprenor was first posted on octombrie 6, 2020 at 4:44 pm. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comCele patru metacompetente de care avem nevoie pentru ceea ce ne asteapta in viitor mentalitatea de antreprenorMENTALITATEA DE ANTREPRENOR Stilul de gandi ca un antreprenor, care nu e un mare rezolvitor de probleme, e un descoperitor de oportunitati. Toate scolile sunt setate sa formeze rezolvitori de probleme. Scoala iti da probleme, de matematica, de chimie, etc. Daca rezolvi problemele respective, iti da nota mare. Ce e recompensat in scoala? Capacitatea ta de a rezolva probleme date, formulate, problema nr. 4 de la pagina 7. Toate probleme sunt formulate. Tu ai de facut, fa! In functie de cat de bine faci, iti dau nota si ai o pozitie in clasament. Problemele sunt formulate, iar daca tu rezolvi problema, ai nota mare si esti premiant. Ce facem noi prin scoala? Rezolvitori de probleme! Antreprenorii nu sunt asa. In viata, dimineata, realitatea nu este asa sa iasa in fata cu o tabla pe care sa fie scris: iata problemele pe care le ai de rezolvat azi, se da cutare, se cere cutare! Realitatea isi vede de treaba ei. Daca tu descoperi problema ta din cuplu, cu vecinii, cu autoritatile, o rezolvi, daca nu se agraveaza si ai incurcat-o. Daca tu descoperi o oportunitate, incepi sa gandesti cum sa valorifici, dar daca nu, nu se intampla nimic.

Poti fi oricat de destept daca nu vezi oportunitatea: fii atent, in locul ala, terenul ala as putea sa-l cumpar ca e foarte ieftin si sa fac un teatru in aer liber sa dezvolt activitati de loisir, hai sa-l cumpar! Realitatea e aceeasi pentru toti. Unii vad in ea oportunitati, altii nu vad. E aceeasi realitate. Asta inseamna mentalitate antreprenoriala si prin asta difera un om cu mentalitate antreprenoriala de un rezolvitor de probleme. Acesta din urma rezolva problemele date. E un om destept, dar nu e antreprenor, om care descopera probleme si oportunitati unde altii nu vad. Dupa ce vede oportunitatea ii angajeaza pe cei destepti sa-i rezolve problema. A avut abilitatea de a descoperi oportunitati. Nu inseamna ca nu trebuie sa-i invatam pe copii sa rezolve probleme. Avem...