(I Cor 10-14) Ce frumos indeamna Sf. Pavel pe corinteni, si nu numai pe ei, ci si pe noi, pe toti, sa ne ferim de orice pacat care este inchinare la idoli. In vremurile noastre, au aparut multi idoli. De pilda, fotbalul este un idol si cine il practica (ma refer la cei maturi, nu [](I Cor 10-14) Ce frumos indeamna Sf. Pavel pe corinteni, si nu numai pe ei, ci si pe noi, pe toti, sa ne ferim de orice pacat care este inchinare la idoli. In vremurile noastre, au aparut multi idoli.

De pilda, fotbalul este un idol si cine il practica (ma refer la cei maturi, nu la copii) trebuie sa stie ca este o inchinare la idoli. Pentru ca unde se joaca fotbal, se aud cuvinte urate, injuraturi, batai si chiar moarte. In zona Sucevei, din cauza fotbalului, au fost accidentati trei frati ostasi, iar un alt tanar de 20 de ani a murit, fiind si singurul copil la parinti. Dintre cei accidentati, doi erau si frati vorbitori in adunare. i, ca sa fie sminteala si mai mare, diavolul a facut in asa fel ca unul din fratii accidentati sa fie accidentat chiar de un preot cu care jucau fotbal.

Acum eu ma intreb: Oare acesta este idealul Oastei: fotbalul, mingea? Oare asa au facut inaintasii nostri? Am citit Istoria Oastei, literatura Oastei si nu am gasit nicio dezlegare pentru fotbal si pentru nici un fel de jocuri. Un frate ostas cu adevarat nici nu are timp de asa ceva. El trebuie sa aiba alte preocupari duhovnicesti, si nu lumesti. Iata de ce harul din adunari a scazut atat de mult De la minge, mergem si vorbim in adunare la frati. Nu se poate, fratilor!Daca dintre cititori mai este cineva impatimit cu acest idol, sa ia aminte macar la ce se poate intampla de la o minge, de la un joc de fotbalIon MARINIUC