El S-a dat pe Sine pentru pacatele noastre, ca sa ne scoata pe noi din acest veac rau de acum, dupa voia lui Dumnezeu si a Tatalui nostru (Gal. 1, 4). Viata lui Avraam din Biblie este plina de cele mai adanci invataturi. Credinta lui mare ramane ca modelul adevaratei credinte pentru toti credinciosii de []El S-a dat pe Sine pentru pacatele noastre, ca sa ne scoata pe noi din acest veac rau de acum, dupa voia lui Dumnezeu si a Tatalui nostru (Gal. 1, 4).

Viata lui Avraam din Biblie este plina de cele mai adanci invataturi.

Credinta lui mare ramane ca modelul adevaratei credinte pentru toti credinciosii de totdeauna.

Chiar si slabiciunile si greselile oamenilor lui Dumnezeu raman ca o invatatura pentru noi, fiindca si noi am putea cadea in asemenea greseli. Astfel ca tot ce-a fost scris mai inainte cum ne dovedeste Duhul Sfant a fost scris pentru invatatura noastra, pentru ca, prin rabdarea si prin mangaierea pe care o dau Scripturile, sa avem nadejde (Rom. 15, 4).

Astfel si izbanzile, si greselile istorisite in Biblie ne sunt de cel mai mare folos, fiindca omul este acelasi si acum, ca si inainte cu mii de ani.

Fara indoiala, pentru noi e mult mai usor sa credem decat pentru cei de demult, fiindca in urma noastra este acel nor de martori care ne adeveresc cu viata si moartea lor adevarurile pe care le-am primit. Asa ca putem urma cu mai multa usurinta calea cea sfanta, ferin du ne de greselile pe care le-am intalni si in care ei ar fi cazut.

Cat de plina de invataturi, pentru cei credinciosi, este si pogorarea lui Avraam in Egipt! Sa cercetam putin acest lucru aici.

Dumnezeu l-a scos pe Avraam din tara sa si l-a chemat intr-o tara straina, in Canaan, unde a trait ca strain si calator (Fapte 7, 5-6), neavand nici o palma de loc.

Intre timp, o foamete a venit in tara (Fac. 12, 10). Ce trebuia sa faca acum Avraam? Calea lui era, desigur, bine hotarata: sa ramana acolo unde l-a adus Dumnezeu. Dar in apropiere era Egiptul, unde nu bantuia foametea. i Egiptul era la indemana lui ca o scapare sigura. Iar Avraam s-a dus acolo fara sa-l fi trimis Dumnezeu. Dar mai bine sa mori de foame in Canaan, daca trebuie, decat sa traiesti in belsug in Egipt. Mai bine sa mori pe calea lui Dumnezeu decat sa-ti mearga bine pe calea Satanei. Mai bine saracia cu Hristos decat bogatia fara El. i in Egipt i-a mers bine lui Avraam. Acolo a...