Buretele si apa Buretele e in apa si apa e in burete. Acestea sunt doua lu cruri deosebite. Tot asa, copiii Mei raman in Mine si Eu in ei. Acesta nu e panteism, caci Im paratia lui Dumnezeu se poate gasi in inima oricui traieste in lume (Lc 17, 21). Dupa cum apa e in burete, tot []Buretele si apaBuretele e in apa si apa e in burete. Acestea sunt doua lu cruri deosebite. Tot asa, copiii Mei raman in Mine si Eu in ei. Acesta nu e panteism, caci Im paratia lui Dumnezeu se poate gasi in inima oricui traieste in lume (Lc 17, 21). Dupa cum apa e in burete, tot asa Eu sunt pretutindeni, in fiecare lucru, dar Eu nu sunt lucrurile acestei lumi.

Carbunele si foculSpalati o bucata de carbune de lemn si el nu-si va pierde negreala, dar dati-i foc si ne greala va pieri. Tot asa, Sfantul Botez il spala pe pacatos de ne greala pacatului si-l preface in lumina a lumii (Mt 3, 11 si 5, 14).

Dupa cum focul e in car bune si carbunele in foc, tot asa Eu salasluiesc in fiii mei si ei in Mine si, prin ei, Eu ma descopar altora. Sadhou Sundar Singh / La picioarele Stapanului meu Traducere de prof. dr. Gr. Cristescu si Preot Iosif TrifaEditura Oastea Domnului Sibiu, 2010