29 octombrie- Ziua internationala a Internetului , celebrata pentru prima data in 1999, cu ocazia celei de-a 30-a aniversari a lansarii acestui instrument de comunicare (la 29.

X.1969 un grup de cercetatori americani in domeniul computerelor reusea sa transmita un mesaj de pe un computer pe altul). Precursorul Internetului dateaza din 1965, cand Agentia pentru Proiecte de []The post 29 octombrie- Ziua internationala a Internetului appeared first on Jurnal Spiritual.29 octombrie- Ziua internationala a Internetului was first posted on octombrie 29, 2020 at 12:53 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.com29 octombrie- Ziua internationala a Internetului , celebrata pentru prima data in 1999, cu ocazia celei de-a 30-a aniversari a lansarii acestui instrument de comunicare (la 29.

X.1969 un grup de cercetatori americani in domeniul computerelor reusea sa transmita un mesaj de pe un computer pe altul). Precursorul Internetului dateaza din 1965, cand Agentia pentru Proiecte de Cercetare Avansata in domeniul Apararii a Departamentului Apararii al SUA (Defence Advanced Research Projects Agency, DARPA) a creat prima retea de computere interconectate sub numele ARPANET. In 1959 John McCarthy, profesor la Universitatea Stanford, al carui nume va fi asociat cu inteligenta artificiala, gaseste solutia de a conecta mai multe terminale la un singur calculator central: time-sharing (partajarea timpului). Aceasta este o modalitate de lucru in care mai multe aplicatii (programe de calculator) solicita acces concurential la o resursa (fizica sau logica), prin care fiecarei aplicatii i se aloca un anumit timp pentru folosirea resursei solicitate. Aparand apoi primele calculatoare in marile universitati se pune problema interconectarii acestora. Cercetatorul Lawrence Roberts sustine o solutie de interconectare prin comutare de pachete (packet switching) in modelul numit client-server . Astfel, pentru a transmite informatia, aceasta este maruntita in portiuni mici, denumite pachete. Ca si la posta clasica, fiecare pachet contine informatii referitore la destinatar, astfel incat el sa poata fi corect dirijat pe retea. La destinatie intreaga informatie este reasamblata. Desi aceasta metoda intampina rezistenta din partea specialistilor, in 1969 incepe sa functioneze reteaua ARPANET intre 4 noduri: University of California din Los Angeles (UCLA), University of California din Santa Ana, University of Utah si Stanford Research Institute (SRI). Toate acestea au fost codificate intr-un protocol care reglementa transmisia de date. In forma sa finala, acesta era TCP/IP (Transmission Control Protocol / Internet Protocol), creat de Vint Cerf si Robert Kahn in 1970 si care este si acum baza Internetului. TCP/IP face posibil ca...