S-a intamplat in 8 noiembrie 1935: S-a nascut Alain Delon. Alain Fabien Maurice Marcel Delon (n. Sceaux, Seine, Franta) este un actor si producator francez, castigator al Premiului C sar. Ascensiunea sa a fost rapida, fiind la varsta de 23 de ani comparat cu actori francezi celebri ca G rard Philipe si Jean Marais, precum si cu []The post S-a intamplat in 8 noiembrie 1935 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 8 noiembrie 1935 was first posted on noiembrie 8, 2020 at 5:07 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 8 noiembrie 1935: S-a nascut Alain Delon. Alain Fabien Maurice Marcel Delon (n. Sceaux, Seine, Franta) este un actor si producator francez, castigator al Premiului C sar. Ascensiunea sa a fost rapida, fiind la varsta de 23 de ani comparat cu actori francezi celebri ca G rard Philipe si Jean Marais, precum si cu actorul american James Dean.

A fost denumit chiar si Brigitte Bardot in ipostaza masculina. De-a lungul carierei, Delon a lucrat cu regizori celebri printre care Luchino Visconti, Jean-Luc Godard, Jean-Pierre Melville, Michelangelo Antonioni si Louis Malle.

Delon a devenit cetatean elvetian in 1999, iar compania sa isi are sediul in Geneva. Alain Delon s-a nascut in Sceaux, Seine Ile-de-France, o suburbie a Parisului, fiind copilul lui Fabien Delon, de origine corsicana, administratorul unui mic cinematograf de cartier si a unei asistente de farmacie, numita dith.

Parintii sai au divortat in 1939, cand Delon avea patru ani, astfel ca el a fost dat unei familii al carei cap era gardian la o inchisoare. Apoi este plasat intr-o pensiune catolica, Saint-Nicolas d Issy-les-Moulineaux, unde si-a petrecut toata copilaria. Delon mai are o sora vitrega si doi frati vitregi, din casatoriile ulterioare ale parintilor. A urmat o serie de scoli de unde Delon a fost exmatriculat din cauza comportamentului sau. Profesorii au incercat sa-l convinga sa devina preot datorita aptitudinilor sale. Copilul rasfatat al cinematografului francez, rebel si indisciplinat, a renuntat la scoala la varsta de 14 ani, lucrand pentru o perioada la macelaria tatalui sau vitreg. Dar nu e totul pierdut si, in curand, i se ofera ocazia sa joace intr-un scurt metraj intitulat Le rapt , realizat de un prieten al tatalui sau. Juca un gangster mustacios care murea la sfarsit. i nu e totul, isi urmareste scopul in viata cu obstinatie, furand o barca impreuna cu niste prieteni pentru ca voiau sa fuga impreuna in America, insa au fost prinsi la timp de autoritati.

La doar 17 ani, devansand chemarea pentru satisfacerea serviciului militar, a fost inrolat si trimis la baza militara de la Sa gon, in Indochina Franceza, unde a participat la o campanie de razboi in Indochina. Trei ani mai tarziu, s-a inrolat in marina militara franceza, iar in 1953/54 si-a servit tara ca puscas marin in Vietnam, in primul razboi indochinez.

Delon a spus ca in timpul anilor de serviciu militar a petrecut 11 luni in inchisoare, pe motiv de indisciplina . O data din cauza ca a furat un jeep, pentru a se distra in oras, si a ajuns cu el in apa. De asemenea, a ajuns la inchisoare pentru ca atunci cand s-a intors din Indochina a ascuns un pistol in bagaje. Dupa serviciul militar, revine in Franta, in 1956, unde lucreaza intr-o piata pariziana de zarzavaturi si ia lectii de actorie. Deja incepea sa i se descopere talentul de actor. La acea vreme nu avea bani si accepta aproape orice munca.

A lucrat ca servitor si vanzator. In acest timp s-a imprietenit cu actrita Brigitte Bardot pe care a insotit-o la Festivalul International de Film de la Cannes, unde a inceput ulterior propria lui cariera cinematografica. La Cannes, Alain Delon a fost vazut de un cautator de talente, David O. Selznick, mare producator de filme de la Hollywood. Selznick i-a oferit un contract cu conditia ca Delon sa invete engleza. Asa ca s-a intors la Paris pentru a invata engleza, dar, cand l-a intalnit pe regizorul francez Yves All gret, a fost convins ca trebuie sa ramana in Franta pentru a-si incepe cariera. Selznick a acceptat rezilierea contractului, iar All gret i-a oferi lui Delon primul sau rol in filmul de succes Quand la femme s en m le (1957). Actorul si-a aratat, apoi, latura comica in filmul Faibles femmes . Mai tarziu, il cunoaste si cultiva o relatie de prietenie cu Jean-Claude Brialy, un actor debutant, care il invita la Festivalul de la Cannes, unde se face imediat remarcat datorita fizicului exceptional si sarmului sau iesit din comun. Delon va pleca cu acesta la Cannes intr-un costum inchiriat. Acest episod este retinut, ulterior, intr-un film cu caracter biografic Am fost candva hot (1965). Acest film nu are nici o legatura cu viata marelui actor. In 1958, o intalneste pe Romy Schneider la turnarea filmului Christine .

Este un coup de foudre reciproc. El are 23 de ani, ea 20, se logodesc pe 22 martie 1959, sub ochii presei, facand senzatie in toata lumea. Sunt intruchiparea frumusetii, a tineretii si a succesului, devin perechea cea mai en vogue din show-business si cea mai adulata de public.

Alain Delon devine star de cin ma sub bagheta regizorului Ren Cl ment in filmul Plein soleil (1960), adaptare a romanului Domnul Ripley de Patricia Highsmith, urmat in 1961 de Rocco si fratii sai , de Luchino Visconti, film ce a luat premiul Special al Juriului la Festivalul Filmului de la Venetia. Apoi a jucat in Les Amours c l bres , un film inspirat din benzile desenate ale lui Paul Gordeaux, regia apartinandu-i lui Michel Boisrond. In acelasi an, Alain Delon cumpara in Vieux Nice, restaurantul La Camargue .

Datorita calitatilor sale actoricesti, Alain Delon isi face debutul si in teatru, la Paris, in piesa lui John Ford, This Pity She sa Whore , alaturi de Romy Schneider, in regia lui Visconti.

In 1962, joaca in filmul...