i oricine nu-si poarta crucea si nu vine dupa Mine, nu poate fi ucenicul Meu (Luca 14, 27). A-ti lua crucea si a-L urma pe Domnul Iisus, inseamna a te darui cu totul lui Dumnezeu. Cand este vorba insa de o astfel de daruire, multi oameni dau inapoi, invocand tot felul de scuze (ex.: Luca [] i oricine nu-si poarta crucea si nu vine dupa Mine, nu poate fi ucenicul Meu (Luca 14, 27).

A-ti lua crucea si a-L urma pe Domnul Iisus, inseamna a te darui cu totul lui Dumnezeu. Cand este vorba insa de o astfel de daruire, multi oameni dau inapoi, invocand tot felul de scuze (ex.: Luca 14, 17-24). Aceste scuze apar, deoarece omul cauta un crestinism dupa voia lui, in care el sa ramana asa cum este si sa faca ce vrea.

A fi crestin inseamna insa a te lepada de eul tau, de gandirea ta desarta la caile lumii si ale pacatului. Lepadare este un cuvant greu si dur, fara de care insa nu poate fi nimeni ucenic al Domnului Iisus. Celui care se leapada intru totul in mainile lui Dumnezeu, Dumnezeu ii va darui tot ce are si i-a pregatit. Dar noi mai avem inima...