S-a intamplat in 13 noiembrie 1868: A murit compozitorul italian Gioacchino Rossini, cunoscut pentru operele Barbierul din Sevillia si Wilhelm Tell . Compozitorul Gioacchino Rossini s-a nascut la 29 februarie 1792, la Pesaro.

Primele notiuni muzicale le-a primit de la tatal sau. In copilarie a cantat in biserica si a interpretat roluri secundare de opera. La varsta []The post S-a intamplat in 13 noiembrie 1868 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 13 noiembrie 1868 was first posted on noiembrie 13, 2020 at 1:40 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 13 noiembrie 1868: A murit compozitorul italian Gioacchino Rossini, cunoscut pentru operele Barbierul din Sevillia si Wilhelm Tell . Compozitorul Gioacchino Rossini s-a nascut la 29 februarie 1792, la Pesaro.

Primele notiuni muzicale le-a primit de la tatal sau. In copilarie a cantat in biserica si a interpretat roluri secundare de opera. La varsta de 12 ani a inceput sa compuna, iar la 14 ani s-a inscris la Conservatorul din Bologna, unde a scris in special muzica religioasa. De-a lungul anilor de adolescenta, Rossini a fost nevoit sa se intretina lucrand pe post de cantaret, apoi de corepetitor si acompaniator de teatru. In 1810, farsa muzicala La Cambiale di matrimionio i-a deschis portile celor mai prestigioase teatre din nordul Italiei, pentru care a scris intr-un timp record cateva partituri, care l-au consacrat la Venetia, Ferrara si Milano (La Pietra del paragone , 1812), in timp ce Ciro in Babilonia , o opera sacra, va demonstra aprofundata cunoastere a stilului sever de care facea dovada autorul. Incepand din 1812, a scris piese de teatru intr-un ritm incredibil si timp de 15 ani a fost vocea dominanta a operei italiene. Timp de sapte ani, avea sa duca o existenta neobosita de compozitor, impresar, dirijor, in 1815 impunandu-se in genul tragic cu Elisabetta , apoi, un an mai tarziu, cu Ottello .

In 1816 prezenta la Roma Barbierul din...