1. Adevarul este adanc: trebuie sa te apleci ca sa l vezi. Daca nu poti sa te apleci, niciodata nu vei putea vedea adancimea Adevarului. 2. Frumusetea unui izvor adanc, a unui cer adanc, a unei iubiri sau dureri adanci nu o vei putea vedea decat din genunchi. Dintr o smerenie adanca. Dintr o credinta []1. Adevarul este adanc: trebuie sa te apleci ca sa l vezi.

Daca nu poti sa te apleci, niciodata nu vei putea vedea adancimea Adevarului.2. Frumusetea unui izvor adanc,a unui cer adanc,a unei iubiri sau dureri adancinu o vei putea vedea decat din genunchi.

Dintr o smerenie adanca.

Dintr o credinta adanca.

Dintr-o adoratie adanca.

Dintr o compatimire adanca.

Dintr un duh aplecat adanc.3. Cel ce are duhul lumii nu se apleaca.

Nu se smereste.

Nu poate ingenunchea.

Nici cel ce are duhul mandriei.

Acela nu si poate cere iertare.

Nu si poate recunoaste vina.

Nu poate plange cu pocainta,nu se poate supune hotararii fratilor, nici ascultarii Cuvantului Sfant.

De aceea nici nu poate vedea adevarul launtric, frumusetea launtrica, tainele ascunse caci acestea sunt un har descoperit numai celor smeriti.

Pe acestea le poate vedea numai acela care se a-pleaca in fata Domnului, a fratilor, a ascultarii si a dato-riei.

Dar aceluia care se apleaca cel mai adanc i se arata cel mai frumos.4. i tu poate ca ai insotit vreodata pe cineva pana la mormant.

Ajuns acolo, poate si tu ai fost nerabdator sa te apleci si sa te uiti inauntrul acestui mormant.

Dar eu as vrea acum sa te intreb daca tu ai vazut acolo ceva atunci cand te ai uitat. N am vazut nimic, imi vei raspunde tu, caci mormantul era inca gol. Dar dupa aceea te ai mai dus tu la mormantul acela?Poate te ai mai dus, dar niciodata apoi nu te ai mai aplecat sa te uiti ce ai mai putea vedea in el!5. Cantarea funebra spune: M am uitat in mormant si am vazut oase goale si am zis: Unde este bogatul sau saracul, imparatul sau soldatul, robul sau slobodul? In fiecare zi se sapa alte morminte, in care se uita mereu alti privitori.

Pana ce ii vine fiecarui privitor randul sa fie acoperit si el in cate unul din mormintele care se tot sapa.

Curand va veni cineva sa se uite si in mormantul meu si in mormantul tau!Ce se va putea vedea oare in el atunci?Desertaciune si alergari zadarnice?Sau sfarsitul fericit al unei alergari mantuitoare?Tu vrei sau nici nu vrei sa gandesti la asta?6. Se spune ca mormantul este casa noastra de veci .

Nu i adevarat!Nu vom sta pe veci nici in pamant, cum nu stam pe veci nici pe el.

Din viata celor de deasupra pamantului vom trece in viata celor din pamant.

Dar in Ziua Marii Invieri vom trece in viata cea de dincolo de acestea doua.7. Drag insotitorul meu, eu te sfatuiesc cu lacrimi, vino cu mine, apleaca te si tu si uita te in mormantul tau.

El este abia la un pas de calea ta, de ziua ta de azi.

Inainte de a ajunge in el, vino si tu la Iisus cel Inviat, ca sa ti dea iertarea si mantuirea Lui.

Primeste si tu acum Duhul lui Iisus, ca sa fii al Lui (Rom 8, 9).

Acest Duh al lui Iisus pe Care Il vei primi in fiinta ta va fi samanta de viata care nu va putrezi o data cu trupul tau,ci te va invia cum invie samanta de viata din bobul de grau putrezitcand iese in forma cea mai noua si tanara din mormantul gliei lor.8. In Marea Zi a Invierii, cand Glasul lui Hristos, ca si trambita unui arhanghel, ne va striga fiecaruia pe nume:Iesiti afara! , vom iesi cu totii.

Ne vom trezi ca dintr un somn adancUnii ca sa vedem Chipul cel Scump al Dulcelui nostru Mantuitor.

Altii ca sa vedem cu spaima chipul cel cumplit al iadului in care vom locui vesnic.

Drag insotitorul meu, iarasi te chem: vino acum si primeste L pe Iisus, ca sa traiesti cu El.

Ca sa mori cu El.

Ca sa inviezi cu El. i ca sa imparatesti apoi cu El in vecii vecilor.10. Oricat de incet poate merge cineva, daca merge cat este puterea lui, Dumnezeu ii ajuta sa ajunga si el odata acolo unde doreste.

Oricat de batran este cinevasi oricat de tarziu ar fi pornit pe calea Domnului,daca nu descurajeaza, cu ajutorul Domnului, va ajunge si el la Iisus.11. Oricat de...