S-a intamplat in 20 noiembrie 1889: S-a nascut astronomul american Edwin Powell Hubble; este considerat fondatorul astronomiei extragalactice; a dovedit, primul, ca universul se extinde (m. 28 septembrie 1953). Hubble este adesea creditat incorect cu descoperirea efectului deplasarii spre rosu, efectul Doppler, in cazul galaxiilor, dar acest fenomen fusese observat de alti astronomi in []The post S-a intamplat in 20 noiembrie 1889 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 20 noiembrie 1889 was first posted on noiembrie 20, 2020 at 4:20 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 20 noiembrie 1889: S-a nascut astronomul american Edwin Powell Hubble; este considerat fondatorul astronomiei extragalactice; a dovedit, primul, ca universul se extinde (m. 28 septembrie 1953). Hubble este adesea creditat incorect cu descoperirea efectului deplasarii spre rosu, efectul Doppler, in cazul galaxiilor, dar acest fenomen fusese observat de alti astronomi in anii 1910, incluzand pe Vesto Slipher de la Lowell Observatory. Slipher raportase observarea efectului de deplasare spre albastru, dar si cel al deplasarii spre rosu in spectrul galaxiilor spirala, indicand miscarea bratelor acestora catre si inspre Pamant, aceste deplasarii fiind dovada indirecta a rotatiei acestor galaxii. In aceeasi perioada de timp, alte masuratori ale deplasarilor spre rosu si analize ale semnificatiei acestora au fost realizate de James Keeler la observatorele astronomice Lick si Allegheny, respectiv de William Campbell, la acelasi Lick Observatory. Edwin Powell Hubble s-a nascut in Marshfield, Missouri.

In copilarie, el a fost admirat mai mult pentru calitatile sale fizice, decat pentru cele intelectuale, desi avea note bune la majoritatea materiilor. Era pasionat de cartile lui Jules Verne, in tinerete atentia fiindu-i atrasa de stiinta si de orizonturile pe care aceasta le deschide. A studiat astronomia, matematica si filozofia la Universitatea din Chicago, dupa care a obtinut un master in limba spaniola la Universitatea Oxford, unde a studiat si dreptul. i-a dat seama imediat ca meseria de avocat nu i se potriveste, asa ca s-a intors la vechea lui pasiune astronomia. Hubble avea, de asemenea, si un spirit eroic, el luptand atat in primul razboi mondial, unde primeste gradul de maior, cat si in cel de-al...