Iisus a gasit un asin tanar si a incalecat pe el, dupa cum este scris. ( Ioan 12, 14) Cel de care Dumnezeu se foloseste pentru cele mai mari lucruri ale Sale este adeseori o biata fiinta dintre cele mai putin insemnate. Aceasta o face Dumnezeu si pentru a se vedea limpede ca nu omul, []Iisus a gasit un asin tanar si a incalecat pe el, dupa cum este scris. ( Ioan 12, 14)Cel de care Dumnezeu se foloseste pentru cele mai mari lucruri ale Sale este adeseori o biata fiinta dintre cele mai putin insemnate.

Aceasta o face Dumnezeu si pentru a se vedea limpede ca nu omul, ci ca Dumnezeu este Acela Care implineste lucrul minunat ce se face, spre a se vedea ca omul este numai o neinsemnata unealta de care Dumnezeul cel Atotputernic Se foloseste pentru implinirea planului Sau si pentru ca nu cumva privirile sa se opreasca asupra uneltei vazute si nu asupra Stapanului Nevazut.

Pentru intrarea in Ierusalim, Domnul Iisus a gasit un asin tanar pe care nu incalecase inca nici un om (Mc 11, 2).

Ce minunat inteles are tot ce face si tot ce ne cere Hristos!In slujba Lui dumnezeiasca, Hristos a cautat mereu suflete tinere, fiindca El are mereu nevoie numai de suflete predate Lui, neincalecate inca de robii omenesti, de suflete neintinate de stricaciunea omeneasca de suflete tinere, care sa nu fi fost inhamate la nici una din ideile si sistemele vinovate sau nebune ale pacatului de tineri hotarati, care sa nu se fi facut robi oamenilor si nici purtatori ai intinaciunii lor.

O, ce Stapan si Domn Slavit pentru un tanar predat Lui este Imparatul Hristos!O, ce triumfala intrare in istorie si in viata poate da Hristos oricarui tanar care este in stare sa-L poarte triumfal pe El printre oameni!Ce minunat este gandul ca Hristos gaseste totdeauna unealta potrivita pentru orice lucrare pe care doreste s-o faca!Tanarul asin, liber de orice obligatii omenesti, care era gata sa-L poarte frumos si vrednic pe Iisus, era mai dinainte pregatit.

Trebuia numai ca ucenicii, care aveau datoria si misiunea sa-L aduca pe Iisus, sa-si faca slujba lor de a-l dezlega pe tanarul purtator de Hristos de la usa la care era legat (Mc 11, 4). i de a-l aduce la DomnulAcesta va purta apoi si poverile lor, ale ucenicilor care l-au adus, aruncate asupra lui. i va purta frumos si povara lui Hristos, Imparatul lor (Mt 11, 29-30).

El le va purta toate aceste poveri cu usurinta si cu voiosie, pentru dragostea si bucuria slujirii Mantuitorului, caci curatia si dragostea tineretii pusa in slujba lui Iisus nu poate fi covarsita de nimic.

Ce unealta smerita si ascultatoare a gasit Dumnezeu si pentru intrarea Lucrarii Sale, Oastea Domnului, in Biserica si in poporul nostru!Dupa ce l-a dezlegat pe Parintele Iosif de la usa unde era legat, in satul sau si in familia sa, in ce slujba minunata l-a folosit!Ce triumfal a intrat Hristos in istoria noastra prin acest urias si tanar...