S-a intamplat in 22 aprilie 1894 (9 aprilie sti vechi): S-a nascut Camil Petrescu, scriitor roman, romancier, dramaturg, doctor in filozofie, nuvelist si poet. Camil Petrescu (d. 14 mai 1957) a fost un romancier, dramaturg, doctor in filozofie, nuvelist si poet. El pune capat romanului traditional si ramane in literatura romana in special ca initiator []The post S-a intamplat in 22 aprilie 1894 (9 aprilie sti vechi) appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 22 aprilie 1894 (9 aprilie sti vechi) was first posted on aprilie 22, 2021 at 7:54 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 22 aprilie 1894 (9 aprilie sti vechi): S-a nascut Camil Petrescu, scriitor roman, romancier, dramaturg, doctor in filozofie, nuvelist si poet. Camil Petrescu (d. 14 mai 1957) a fost un romancier, dramaturg, doctor in filozofie, nuvelist si poet. El pune capat romanului traditional si ramane in literatura romana in special ca initiator al romanului modern.

Este fiul lui Camil Petrescu (mort, se pare, inainte de nasterea scriitorului) si al Anei Cheler. A fost crescut de o doica din familia subcomisarului de politie Tudor Popescu, din mahalaua Mosilor.

Dupa gimnaziu, continua studiile la Colegiul Sfantul Sava si la Liceul Gheorghe Lazar din Bucuresti. Rezultatele bune la invatatura il transforma in bursier intern, iar din 1913 urmeaza cursurile Facultatii de Filozofie si Litere de la Universitatea Bucuresti. Isi ia cu brio licenta, cu calificativul magna cum laude, in fata unei comisii prezidata de profesorul de filosofie P.

P. Negulescu.

Devine mai apoi profesor de liceu la Timisoara. Isi ia doctoratul in filosofie cu o teza despre teatru, intitulata Modalitatea estetica a teatrului. A publicat un studiu in lucrarea Istoria filosofiei, coordonata de N. Bagdasar, legat de un camp nou, fenomenologia in opera lui Husserl. Debuteaza in revista Facla (1914), cu articolul Femeile si fetele de azi, sub pseudonimul Raul D. Intre 1916 1918 participa ca ofiter la Primul Razboi Mondial, iar experienta traita acum se regaseste in romanul Ultima...